Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülöttnek milyen fülbevaló...

Újszülöttnek milyen fülbevaló való? Tapasztalatot, segítséget szeretnék!:) (Nálunk a kórházba mielőtt haza megyünk a picivel, kiszúrják a fület, elvileg ilyenkor nem nagyon érkezik, és könnyebben megszokja, könnyebb az ápolása is.)

Figyelt kérdés

2022. nov. 22. 17:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Az való, amit a szakember beletesz. Neked nem kell venni semmilyet.

Az viszomt baromság, hogy kevésbé fáj nekik. Ugyanúgy fáj, nincs különbség, csak tiltakozni nem tud még. Nem tudja elrántani a fejét, nem teszi oda a kezét védekezésképp.

Én is eljátszottam a gondolattal, hogy legyen fülbevalója... Aztán megszületett, és nem volt szívem megtenni. Olyan kicsi, védtelen. Majd lesz fülbevalója, ha ő szeretne.

2022. nov. 22. 18:48
 12/18 A kérdező kommentje:
Addig még sok víz lefolyik a Dunán, lehet addig másképp látjuk majd 🤷🏻‍♀️
2022. nov. 22. 20:49
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

De ugyanugy erzik, pont ugyanugy faj nekik. Mi ez a hulyeseg, hogy nem erzik szerinted ?? Miert ne erzne, akkor meg nem ember ? Pont ugyanugy van fajdalom erzekelese (sot meg nagyobb !!), ugyanugy faj neki, csak mivel meg kicsi, nem tud vedekezni !

Nem tudja mondani, anya ne szurasd at a fulem, az enyem, az en testem, szurkaltasd a sajatod, nekem pont ugyanugy faj !

2022. nov. 22. 23:18
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Az orvosi fülbevalók közül választhatsz, szerintem érdemes minél kisebbet, ami nem akad be sehova és orvosi műanyagot, mert annál még kisebb az irritáció veszélye.

Egyébként én sem ajánlom, hogy most legyen kilőve a füle, nem saját döntése, te csonkítod meg a testéd szándékosan. Ha olyan típus, szenvedés lesz a gondozás is. (Nekem mindig benő a fülem, negyvenx év után is, ha 2-3 napig nincs bent fülbevaló, akkor már vérzik, mikor "újralyukasztom" a fülem. Gyerekként utáltam ha bent volt, mert mindig játéknál, öltözködésnél beakadt, de anyu szerint muszáj volt, mert attól lettem kislányosabb. Folyamatosan be volt gyulladva, apu fogta le a fejem, hogy ki tudják tisztítani a koszt és a vért a lyukból. Ennek a vége az lett, hogy 6 éves koromtól kezdve nem hordtam egyáltalán fülbevalót, 19 évesen szúrattam ki újra a húgommal közösen. Ő nem kapott babakoraban fülbevalót, mégis kb fél év után nem hordott fülbevalót és még soha nem nőtt be a füle.) Emellett tényleg bizonyították kutatások, hogy a fájdalomérzet nem változik csecsemőkorban, ugyanúgy fáj nekik is már minden, mint később. És bár tény, hogy egy injekció általában jobban fáj, pont emiatt bármikor később is ki lehet szuratni a fülét, ha már ő is akarja, simán ki fogja bírni.

2022. nov. 22. 23:19
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom... Lehet én vagyok szerencsés, de nekem nem fájt a fül lövetés. 4 hónaposan kaptam fülbevalót, arra nyilván nem emlékszem. Tiniként csináltattam második lukat, aztán porcba is lövettem. Na a porc az fájt. Volt időszak, amikor a pokolba kívántam a hülye ötletem, azt nem lett volna szabad lövetni. Mindenesetre 30+ vagyok és a mai napig megvan, nagyon szeretem. A másik két lövés semmi. Egy csattanás és egy nyomó érzés, zéró fájdalom.

Mielőtt megszületett a kislányom, már kitaláltam kit hívok majd, hogy lője ki a fülét, milyen fülbevalót fogok választani, stb. Aztán megszületett, megláttam azt a miniatűr fülecskét és úgy döntöttem, hogy nem! Már 6 hónapos, de még mindig úgy vagyok vele, hogy nem teszem ki ennek, ráadásul elkezdtem giccsesnek érezni a fülbevalót a babák fülében. Majd ha már picit nagyobb és szeretne, akkor csináltatunk. Jó kis anya-lánya program lesz. Viszont szúrni sosem engedném. Szerintem az "kínzás". Tű be, tű ki, fülbevaló beleerőszakol... A lövés barátibb.

2022. nov. 23. 00:27
 16/18 anonim ***** válasza:
41%

#15, pedig a szúrás a barátibb gyógyulás szempontból. Sokkal kisebb roncsolást végez a tű, mint a fülbevaló belövése.

Ráadásul nem úgy megy, ahogy leírtad. Beszúrják a branült, csak a tűt veszik ki, a cső marad, abba teszik a fülbevalót, majd ahogy a csövet kihúzzák, a fülbevaló marad a fülben.

2022. nov. 23. 09:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen, a szúrás jobb a fülnek azt mondják,mint a lövés.

Mindenesetre mi lövettük a lányunknak.

1 évig volt benne amit a gép belőtt. Se egy gyulladás, se nem piszkálta,semmi gond nem volt.

Az 1 évesen beletett arany gyerekfülbevaló pedig azóta is benne van. Ki sem vettük, csak tisztítás céljából.

2022. nov. 23. 12:03
 18/18 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező azért az injekció beadása egy szükséges dolog, nem divatból kapja senki. Egy oltás is fáj, de komoly betegségek előzhetőek meg vele.

Egy fülbevaló lehet szép, de nem szükséges.

Nekem csak 12 évesen lett kilövetve a fülem és a fele iszonyat begyulladt. Nem kívánom az a szenvedést egy újszülöttnek.

2022. nov. 23. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!