Az baj ha a 10 hónapos babám még nem mond egyetlen szót
sem?
Figyelt kérdés
Itt olvastam, hogy sokaknak már 7-8 hónaposan mond 1-2 szót a babájuk, de az én babám még semmit. Ez nagy probléma? Kellene már neki ebben a korban?
2008. dec. 25. 08:20
1/5 anonim válasza:
remélem ez a kérdés nem komoly?! :DDD
Egy gyerkőc kb. 1évesen mond szavakat,de azt is lehet csak úgy hogy "véletlen" párszor kicsúszik a száján.
Semmi probléma nincs a gyerekeddel. Sőőt vannak olyan kisgyerekek,akik 3évesen kezdenek el beszélni. Öcsém pl. ilyen volt.
2008. dec. 25. 09:49
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak azért kérdeztem mert pár kérdéssel lejjebb páran írták, hogy már 7-8 hónaposan mondta a babájuk az anya, apa, nem ...stb szavakat. Csak tudni szerettem volna, hogy akkor nem feltétlenül probléma az hogy az én babám még nem mond semmilyen szót.
2008. dec. 25. 16:08
3/5 anonim válasza:
Az én kislányom 16 hós és még nem mondja hogy anya, az én nagy bánatomra! :-( Ezen kívül az egyszótagú szavakat ismeri, a hosszabaknak meg csak az elejét mondja. Az előző válaszoló jól írta, a beszédtanulás abszolút egyénfüggő. A lényeg, hogy mindent megért, de ha tanácsolhatok valamit, ha mindent úgy akar megkapni hogy mutogat rá és ö-ö, a-a-zik, ismételgesd neki a tárgy nevét mielőtt odaadod, ha pedig formálja a szájacskáját miközben téged figyel, dícsérd sokat, így hamarabb bővül(het) a szókincse.
2008. dec. 25. 16:21
4/5 anonim válasza:
Az én fiam 14 hónapos volt, amikor először mondta tudatosan, hogy "baa". Ekkor is csak a többedik alkalomnál jöttem rá, hogy babát mond, mivel mindig egy baba fényképe előtt nézelődve mondta. Ekkor viszont gyorsan tesztelni kezdtem, hogy vajon jól gondolom-e :DD Amikor több babakép bemutatásakor is elhangzott, hogy "baa", akkor boldogan körbetelefonáltam a családot, hogy kimondtuk az első szót. 14 hónaposan.
Most 2 éves és be nem álla szája egész nap :))
Nem vagytok lemaradva semmiről! :)
2008. dec. 25. 19:21
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam, hogy még bőven van időnk az első szavak kimondására.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!