Hogy kell csinálni a főzeléket liszttel és tápszerrel habarva?
Figyelt kérdés
Bocsi, nem vagyok egy konyhatündér, magunknak nem szoktam főzni. Eddig ugye csak megfőztem a zöldségeket, krumplit, be egy edénybe, olaj, husi bele és botmixerrel kész. De most már szeretnék sima főzeléket adni a babámnak. Ma pl. borsót főzők. Mennyi vízben főzzem, hogy ne csak lisztes vizet egyen, hanem borsót is. A tápszert pedig nem kéne forralni.. hogy szoktátok?2010. szept. 29. 12:06
1/9 anonim válasza:
pl igy:
borsófőzelék:
a borsót belerakod a lábosba felöntöd annyi vizzel hogy ellepje só és húsleveskocka bele aztán forrjon fel.
ha megvan kislábosba egy ek zsir v. olaj rá egy másfél ek liszt elkevered lehúzod a tüzről és pirospaprikát szórsz rá aztán a főzelék levéből veszel el és hozzáadod a rántáshoz gyorsan elkevered belekeversz két deci tejfölt is elkevered benne - én habverővel szoktam- ha jó állaga van hozzáöntöd a rántást a zöldséghez és összeforralod öt percig. kész jó étvágyat!
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, de még tejfölt nem adok neki, joghurtot is csak uzsira gyümölccsel, de most nincs itthon joghurt, azért gondoltam a tápszerre. 10 hónapos elmúlt, glutént már bevezettük.
2010. szept. 29. 12:16
4/9 anonim válasza:
akkor úgy hogy a tápszert a szokásos melegségü vizben oldd fel csak sürübb legyen az állaga és azt keverd bele a legvégén már nem kell forralni.
5/9 anonim válasza:
10 hónapos kortól egyébként tejföllel is lehet csinálni a főziket! A tejszínnel kell csak várni 1 éves korig, mint a tejjel is.
6/9 anonim válasza:
Bocsánat, de hozzátenném Carmen, hogy babának csinálná a kérdező, nem magának... Só, húsleveskocka (tartósítószer), zsír és pirospaprika? Ezek nem valók nekik még. (só minimálisan talán, de tényleg csak pici)
7/9 anonim válasza:
Ja, még annyit, hogy hol van benne a tápszer, amit Carmen írt? Ez nem válasz a kérdésre... Bocs az offért.
8/9 anonim válasza:
én a borsófőzibe pl. nem is teszek tejterméket, csak síma rántást. Vagy úgy csinálom, hogy a borsót átpréselem, a husit pedig külön csinálom hozzá: tegnap így kapta: pici olajon megpirítottam pici hagymát, bele az apróra vágott husit, mikor elkészült, joghurttal rottyantottam össze, és azt pürésítettem a borsóval végül. nagyon fincsi lett.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megcsináltam, fini lett!
2010. szept. 29. 22:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!