Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg vagy elégedve a védőnőddel...

Meg vagy elégedve a védőnőddel? Kaptál már tőle hasznos tanácsot?

Figyelt kérdés

Én nem. És fogalmam sincs, milyen egy optimális.

Területileg illetékes, és váltásra nincs lehetőségem. Mindig a frászt hozza ránk. A gyerekem (első) az elmúlt egy évben már felesleges kivizsgálások tömkelegén van túl miatta. 6hetesen közölte, hogy valószínű a nyelőcsöve, és a gyomra nincs összenőve, mert hányt egyet - túletettem. Gondolhatjátok. Irány az első maszek ultrahang. Aztán jött, hogy lehet nem hall, mert nem fordítja a hang irányába a fejét 3hónaposan. Altatásos vizsgálat, minden tökéletes. Majd a kiütésekkel mentünk a bőrgyógyászatra, mert megállapította, hogy a teljes testfelületén ekcémás. A legutóbbi termés 2hét álamtlanságot és rengeteg sírást okozott. Epilepszia gyanu. Sikerült találnunk egy szuper dokit, aki megállapította, hogy csak játszik, véletlenül sem az. Már annyiszor megfogadtam, hogy nem hallgatok rá, és elküldöm a farancba, de nem tettem. De első gyerek, és nem venném a lelkemre, ha mégis lenne vmi és nem viszem, mert már annyiszor megrémisztett. A hozzátáplálásba meg soha nem értünk egyet. Én adtam neki banánt 6 hónaposan, szerinte 1év alatt tilos. Nem eszi meg a főzeléket 10hónaposan, akkor addig ne adjak neki enni, amíg el nem fogadja...stb. A plafonon vagyok.

2010. szept. 29. 12:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
sajnos vannak ilyenek, bár ennyire durva esetről még nem hallottam... de a vizsgálatok előtt nem beszéltél a gyerekorvossal?
2010. szept. 29. 12:12
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Kapott a frász tőle tanácsot,megméri a súlyát meg,hogy hány centi oszt viszlát.A fizetésével azért kiegyeznék.
2010. szept. 29. 12:13
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Egyik füleden be, a másikon ki! Ezt tudod csak tenni.
2010. szept. 29. 12:14
 4/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk amiket leírtál, azok alapján ez a védőnő eléggé alapos.

Én pont azt tapasztalom felénk, hogy hiába a gyerek tiszta nyomorék, még akkor sem szólnak, mert nem mernek vagy nem tudom miért nem.

Szerintem inkább legyenek felesleges vizsgálatok, mint később kiderüljön valami nagy baj. Persze egyébként megértelek, hogy idegeskedtél feleslegesen, de ő jót akar.

Kaja kérdésben csinálj, amit te akarsz, úgysem fog ott ülni melletted és ellenőrizni téged.

Hozzá kell tennem, a főzelékkel kapcsolatban a védőnőddel értek egyet, az enyém sem ette meg 11 hónapos koráig, de én nem erőltettem, hanem csak néha megpróbáltam. Nagyon jól elvolt a babám hússal és gyümölcsökkel. (Az én védőnőm pont azt mondta, hogy erőltessem, de szerintem azzal rosszabbul jártam volna hosszú távon, mert megutáltattam volna a babámmal egy életre az evést.)

Összességében szerintem inkább ilyen legyen egy védőnő, mint olyan, aki nem is foglalkozik veletek.

2010. szept. 29. 12:15
 5/16 anonim ***** válasza:
65%
Az én védőnőm elég hanyag, de állítólag a körzetben van nála rosszabb is. Császár után egy héttel már nekem kellett betolni hozzá a babámat, a 26 hónap alatt most volt kint nálunk másodszor, mert hamarosan jön a kistesó. A hosszát rendszeresen elmére (már többször "összement" a fiam 1-2 hónap alatt a mérései alapján), de ha jól is mér súlyt és hosszot, a kiskönyvbe totál mást írt be eddig 4 alkalommal. úgy kellett szólni neki. Pletykálni szeret, de sok hasznát még nem láttam.
2010. szept. 29. 12:24
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagyok megelégedve, még meleg a szék, ami a feneke alatt volt az iskolában és úgy hidd el, hogy én mondtam meg neki (!), hogy mit hogyan kell csinálni egy gyerekkel. 10 hónapos a fiam, de még egyszer nem fordultam hozzá a panaszommal... Egyedül kényszerülök megoldani mindent, ő semmiben nem tudott eddig segíteni!
2010. szept. 29. 12:29
 7/16 anonim ***** válasza:
37%

Ez eléggé lerágott csont.

A kérdésedre a válasz:Az én védőnőm nem nagyon keres, de nem is hiányolom.Volt egy-egy jó tanácsa azért.

OFF Viszont ne általánosítsunk. Miért van szükség az ilyesmire, hogy milyen buták, felelőtlenek, túlbuzgók stb. a védőnők és hülyék a tanárok, vasutasok (bocs a példákért).....A kedves kérdező munkájába nem lehet belekötni, mindenki 100%-ig elégedett vele?

2010. szept. 29. 12:37
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
akkor én vagyok az ellenpélda. Illetve a védőnőm. Piszok hasznos tanácsokat ad, amiket vagy megfogadok, vagy nem. Már nem egyszer "rakta helyre az agyamat", ami után jobban éreztem magam. A babával kapcs. nem ad felesleges tanácsokat, csak a véleményét. Hozzánk 2-3 havonta kijön.Három hónapos koráig 3-szor is volt. Én nagyon örülök, h van és elégedett vagyok vele. 8 hónapos most a lányom.
2010. szept. 29. 12:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én is kivétel vagyok mert nekünk nagyon jó védőnőnk van.Már számtalan hasznos tanácsot kaptam tőle.Mindenben számíthatunk rá.Én elégedett vagyok vele.3 éves kislány anyukája
2010. szept. 29. 13:15
 10/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek, kivétel nélkül köszönöm az őszinte válaszát.
2010. szept. 29. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!