Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket játszotok egy év körüli...

Miket játszotok egy év körüli babáitokkal a lakásba, nagy mozgás igénnyel?

Figyelt kérdés

14 hónapos a kislányom, nagyon sok játéka van (hinta, járássegítő, építők, tanuló maci és még sorolhatnám) de mégsem tudom lekötni semmivel.

Milyen játékot játsszak vele ami leköti a figyelmét és fejleszti is egyben.

Mindig azt keresi és találja meg ami nem neki való, tv kapcsolgatás, ajtók és fiókok csapkodása és ha rászólok annál jobban csinálja. Tudom, hogy most ebben a korban van, hogy felfedezi a dolgokat de biztos van ennek játékos módja is, vagyis remélem van:)

2010. szept. 29. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:
egy éves fiam imád a babzsákfotelbe "ugrálni", belefejel, hempereg benne. Ugyanezt teszi párnák közt is, így van, h azt pakolok a földre. Szeret kergetőzni, huncutkodni (4kézláb közlekedik csak és incselkedik h kergessem, én pedig amikor elkapom, nyomok egy nagy puszit rá)
2010. szept. 29. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is az előző válaszolót támogatom:-) kukucs, fogócska:-) Mindig bejön. Szeret labdázni, táncolni:-) Van egy hatalmas dömper is, abba szokott beleülni én meg húzom:-D
2010. szept. 29. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Napok óta ezen gondolokodok, hogy kiírok egy ehhez hasonló kérdést. Az én lányom 13,5 hós, rengeteg játékkal, el-elvan velük, de ha odaülök, hogy játsszunk, és tanuljunk valamit, csak mászik rám, iszik a cumisüvegből, közben rajtam járkál, elsétál, visszajön, megölel, rám mászik, néha rosszabb, ha odaülök mellé. De effektíve nem sokáig kötik le a játékok, hogy odaülne és játszana, inkább kipakol a szekrényből, leveszi a dobozokat...stb, aztán "szól", hogy unatkozok...

Talán reggel ébredés, hami után jobban tudok vele foglalkozni és fürcsi,vacsi után is valahogy jobban vevő rá.

2010. szept. 29. 13:08
 4/5 anonim ***** válasza:
13 hós lánykám is egész nap megy.Egyik szobából be,a másikból ki.Jön utánam,segít betenni a szennyest a gépbe,terigetünk/bár azt nem igazán díjjazom,ugyanis magára rántja a szárítót,mert állandóan kukucsolóst akar játszani alatta.Most kapott babakonyhát sok kis edénnyel,kanalakkal,villákkal,akkor együtt főzünk,Ez lefoglalja valameddig.A mesekönyveket szereti nézegetni,de csak ha mesélek belőle,bár van hogy emeletes házat építünk belőle.Szoktunk elemlámpával világítani egy takaró alatt:))ezt is szereti.Van kis söprűje,azzal "söpröget",letöröljük a tükröket,közben megmutogatjuk mi hol van rajtunk/cicit is beleértve/:))Felkapcsolja a tv,rádiót,táncol.Kipakolja a behajtogatott ruhákat,hozza nekem,"együtt" visszahajtogatjuk.Gyűjtöttünk gesztenyét,makkot,tobozt,azokat elpakolgatja tányérokba,kis edényekbe,"megfőzi"a babáinak.Van kis talicskája,abba belefekszik,én meg tolom!Ha kint jó idő van,akkor könnyebb a nap.
2010. szept. 29. 22:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, és néhány játékötletet is merítettem belőle, minden jót:)
2010. szept. 30. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!