Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Heti hány grammot kell hizni...

Heti hány grammot kell hizni a csecsemönek?

Figyelt kérdés
3 hetes
2010. szept. 29. 07:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem,hogy a szakkönyvek havi 700-800g-ról írnak.Ez a minimum ami "normális"!Az én fiam az első 2 hónapban 2,5kg-ot hízott.
2010. szept. 29. 07:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem a doki úgy mondta, hogy 150-300 gramm között kell lennie a heti hízásnak egy újszülött esetén. Nem baj, ha picit alatta vagy fölötte van, de tartósan ne legyen (tehát több héten keresztül az sem jó, ha túl keveset vagy túl sokat hízik - de sajnos a babák nem olvassák a nagykönyvet).

A másik támpont lehet, bár az eléggé távolinak tűnik az elején, hogy fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát.

2010. szept. 29. 07:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekünk is úgy mondták, hogy újszülött korban 200-300g/hét, majd pedig minimum 100/hét. Az én gyerekem e szerint hízik, mégsem duplázta meg a súlyát fél éves korára. De senkinek nincs vele semmi baja, sem a védőnőnek, sem a gyerekorvosnak, mivel a korának megfelelő a súlya, csak nagy volt, amikor megszületett (4,25 volt, most hat hónaposan 7,6).
2010. szept. 29. 09:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom mint az utolsó. Nekem az 1. hónapban mindegyik többet hizott mint egy kiló, utána meg havi egy kiló. Most a kisfiam 3 hónapos és már megduplázta a súlyát igaz ő 3 kg-mal született.
2010. szept. 29. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!