Tetszik nektek az Andor/Antal név?
Melyik a jobb?
Andor Dániel
Antal Medárd
Andor Medárd
Antal Dániel
Az András és az Endre is jobban tetszik, de elmegy az Andor is.
Antal nem tetszik.
A Medárdot nem adnám. Fèlig benne van a "dárda" szó, Medárd dárdája... mint a Farkas keresztnév kb.
Nekem az Antal nagyon "öregbácsis" (a Tóni meg még inkább), de biztos változna a véleményem, ha megismernék egy fiatalabb Antalt.
A Medárdról gyerekként azt hittem, női név (ne kérdezzétek, miért, tényleg nem tudom), és máig nem tudok tőle teljesen elvonatkoztatni. Kicsit olyan nekem, mint a Jácint: tudom, hogy férfi név, de nőisnek tartom valamiért. Talán a "medál" szóra emlékeztet, amit főként nők viselnek, vagy fogalmam sincs.
Az Andorra sem mondanám, hogy tetszik, de végülis nem rossz. A Dániel mindig szimpatikus volt, így az Andor Dánielre szavaztam. Van egy ritkább és egy népszerűbb név is benne, úgyhogy ha az egyik nem tetszik neki, könnyebben nyúl a másik felé.
Köszönöm utolsó a tartalmas választ! Egyet értek a Medárd ha bele gondolok reálisan nőies picit.
Ha van esetleg hasonló név a tarsojotokban, szívesen fogadnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!