Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős korban kezd...

Mennyi idős korban kezd "színt váltani" a baba szeme?

Figyelt kérdés
50-50%, hogy kék vagy zöld lesz, jelenleg szürke neki teljesen még mindig, 1 hós
2022. okt. 24. 00:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

6-12 hónap között szokott, de eltarthat 3 éves korig.

Ez a tudományos hely foglalás :D

De én szépen megcáfoltam. Olyan 4-5 éves koromig kék szemem volt, ami abszurd mert apukám barna szemű, anyukám zöld. Utána szépen lassan átalakult zöldre. Mai napig tartom, bár néha kelnek tűnik, vagy szürkének :)

2022. okt. 24. 02:04
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Első gyereknél már a születésénél egyértelmű volt, hogy barna lesz a szeme. Már akkor barna volt, egy nagyon kicsi sötétkék beütése volt csak a fénynél. 1 hónaposan már teljesen barna volt.

Második gyerek 1 hónapos, neki most kezd kicsit világosodni a pupillájánál a sötétkék szín. Kiváncsi vagyok én is, hogy milyen lesz végül, zöldre tippelek.

2022. okt. 24. 03:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

barátnőm unokaöccsének 8évesen lett zöld szeme.

kisfiam 3hós, még kékszemű, de nekünk zöld szemünk van, nagyszülőknek 3nak barna, 1nek kék.

2022. okt. 24. 04:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én zöld szemű vagyok, férjem barna, a lánykánk szeme most, 7 hósan kezd világosodni. Szerintem zöld lesz. Az enyém is világoszöld.
2022. okt. 24. 04:54
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi barna szeműek vagyunk

Kisfiam 1 éves múlt. Eddig világos kék szeme volt. 1 hónapja kezdett szürkülni.

Lassan bebarnul neki szerintem

2022. okt. 24. 07:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A lányom világító kék szemmel született, az öccse és az apja is kék szemű. A lányomnak most, majdnem 6 évesen lett zöld.
2022. okt. 24. 08:42
 7/18 anonim ***** válasza:
46%

Ezek szerint akkor ez nagyon változó.

Kislányom égszínkék szemmel született. A férjemnek zöld, nekem barna a szemem. De statisztikailag lehetséges a kék szem ilyen szülőkkel. Az összes ismerősöm nagy irigyen közölte, hogy még úgyis bebarnul. Kék maradt, de olyan égszínkék, mint Terence Hillnek.

A fiam viszont már eleve barna szemmel született, és olyan is maradt neki.

2022. okt. 24. 09:34
 8/18 anonim ***** válasza:

Nálam mind a 2 gyereknek kb 2 hónaposan már biztosan látszott.

És a durva, férjemnek is és nekem is zöld szemünk van.

Fiunknak kék lett, nagyon szép kék. Lányunké pedig sötétbarna

2022. okt. 24. 09:54
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
8, ez úgy tudom nem lehetséges, 2 világos szemű embernek nem lehet barna szemű gyereke, mert a sötét szín domináns a világossal szemben, tehát a szülők nem tudnának sötét színt örökíteni. Tényleg a gyerek apja az apa? Mert akkor érdekes eset, biológia órán tanultuk így.
2022. okt. 24. 10:14
 10/18 anonim ***** válasza:
67%

9! Csak tudom milyen színű a gyerekeim szeme és kivel csinaltam őket 🤣 de köszi 🤣

Egyébként nagymamámnak volt ilyen kék szeme, szerintem tőle jött.

2022. okt. 24. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!