Mennyi idős korban kezd "színt váltani" a baba szeme?
6-12 hónap között szokott, de eltarthat 3 éves korig.
Ez a tudományos hely foglalás :D
De én szépen megcáfoltam. Olyan 4-5 éves koromig kék szemem volt, ami abszurd mert apukám barna szemű, anyukám zöld. Utána szépen lassan átalakult zöldre. Mai napig tartom, bár néha kelnek tűnik, vagy szürkének :)
Első gyereknél már a születésénél egyértelmű volt, hogy barna lesz a szeme. Már akkor barna volt, egy nagyon kicsi sötétkék beütése volt csak a fénynél. 1 hónaposan már teljesen barna volt.
Második gyerek 1 hónapos, neki most kezd kicsit világosodni a pupillájánál a sötétkék szín. Kiváncsi vagyok én is, hogy milyen lesz végül, zöldre tippelek.
barátnőm unokaöccsének 8évesen lett zöld szeme.
kisfiam 3hós, még kékszemű, de nekünk zöld szemünk van, nagyszülőknek 3nak barna, 1nek kék.
Mi barna szeműek vagyunk
Kisfiam 1 éves múlt. Eddig világos kék szeme volt. 1 hónapja kezdett szürkülni.
Lassan bebarnul neki szerintem
Ezek szerint akkor ez nagyon változó.
Kislányom égszínkék szemmel született. A férjemnek zöld, nekem barna a szemem. De statisztikailag lehetséges a kék szem ilyen szülőkkel. Az összes ismerősöm nagy irigyen közölte, hogy még úgyis bebarnul. Kék maradt, de olyan égszínkék, mint Terence Hillnek.
A fiam viszont már eleve barna szemmel született, és olyan is maradt neki.
Nálam mind a 2 gyereknek kb 2 hónaposan már biztosan látszott.
És a durva, férjemnek is és nekem is zöld szemünk van.
Fiunknak kék lett, nagyon szép kék. Lányunké pedig sötétbarna
9! Csak tudom milyen színű a gyerekeim szeme és kivel csinaltam őket 🤣 de köszi 🤣
Egyébként nagymamámnak volt ilyen kék szeme, szerintem tőle jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!