Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen mennyiséget eszik...

Milyen mennyiséget eszik 15-16 hónapos babád?

Figyelt kérdés
Húsból, köretből, szendvicsből, joghurtból, tejberizsből, ilyesmikből
2010. szept. 27. 16:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Már 18 hónapos, lány, de sokat. Akkora korában is annyit evett. Nagyon jó evő, szerencsére minden eszik, nagyon szereti a gyümölcsöt,
2010. szept. 27. 20:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Most szombaton lesz 15 hónapos a fiam, reggelire és vacsorára még HA-s tápszert iszik, 240 ml-t. Reggelire ezen kívül eszik még pár falat valamilyen (vajas, sajtkrémes, húskrémes) kenyeret is.

Tízóraira egy pohár natúr joghurt általam "gyümölcsösítve", azaz leturmixolok egy őszibarackot vagy körtét és hozzákeverem a joghurthoz (nagy baracknál csak a felét, a másik felét elteszem a hűtőbe másnapra), néha joghurt nélkül csak gyümölcsöt kap, pl. ma egy körte és egy banán volt.

Ebédre főzelékből/főételből eszik kb. 250-300g-ot, ebben van hús vagy tojás is többnyire (pl. paprikás krumpli, paradicsomos húsgombóc főtt krumplival, zöldbabfőzelék, olaszos paradicsomos-cukkinis tészta, húslevesben főtt zöldségek+csirkemáj, stb.), ehhez gyakran eszik kiflit, zsemlét vagy kenyeret is (kb. fél kifli, fél zsemle, fél karéj kenyér)

Uzsonnára ugyanaz, mint ebédre, elvileg ugyanannyi, de mostanában kevesebbet eszik ilyenkor, van, hogy csak a felét.

Étkezések között nem adok neki semmi egyebet, nagy néha egy fél kiflit, ha babakocsizunk vagy bevásárlunk.

2010. szept. 27. 21:21
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, jó nektek, én valamit nagyon elrontottam, a lányom pár hete nem eszik semmilyen gyümölcsöt, sem főzeléket, csak azt kéri, amit mi is eszünk, de ő is kanállal, villával enné, ami ugye még nem megy tökéletesen, így igen keveset eszik, gondoltam ez valamiféle életkori sajátosság, de megcáfoltátok :(
2010. szept. 27. 21:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit, nálunk is volt egy időszak, amikor mindenáron ő (is) kanalazni akart, küzdöttünk sokat, most már mindig ott van az ő kanala is a tálban, de mégsem használja, csak néha fogja, kavargat vele. Kíváncsi volt, aztán ahogy a kíváncsisága kielégült, újra szépen (szebben) evett. Amúgy még most is dobálja mindenfelé az ételt, de régebben a hajára, fejére is kente :)

Ezek olyan dolgok, amik pár hétig tartanak, aztán elmúlnak - vagyis inkább jön helyette más! :)

2010. szept. 28. 09:02
 5/6 anonim ***** válasza:
(ja, a tegnap 21:21-es hozzászóló voltam előzőleg)
2010. szept. 28. 09:02
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi, remélem igazad lesz
2010. szept. 28. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!