Nem lehet letenni a gyereket, mert sír?
Várni kell egy kicsit. Ez anormális.
Mint Móra Panka: olyan mint a lánc: ha leteszik, sír, ha felveszik sír.
Kivéve, ha alszik, és a keiságyba téve egyből ébred: akkor hideg a lepedő, és felkelti. Melegítsd elő a kiságyat! Úgy tedd bele, most, amíg nincs fűtés.
Hisztizni ő még nem tud, majd ha kétéves lesz. Viszont bezsélni se tud, örökké meg csendben nem lehet, ezért az első 1,5 évben a normális kommunikációja a sírás. Nem szomoró, csak közöl valamit.
Pl: anya, jobb volt a karodban!
Ettől függetlenül aludni muszáj, tehát értjük, vettük, de szigorúak, bár kedvesek vagyunk:)
Egy ekkora baba hisztizni még nem tud. Egyszerűen csak szüksége van rád, az anyukájára. Benned volt 9 hónapig, egyszer csak most kikerült a nagyvilágba, minden idegen, minden új még neki.
Ilyen esetben vagy a hordozókendő-kenguru-mei tai, stb. a megoldás (amit szabad, nem vagyok ezekkel tisztában igazán), vagy összeszorítod a fogad, és hagyod egy kicsit sírni, hogy lélegzethez juss.
Egy ekkora csöppség nem tud hisztizni. Ezt a szót felejtsd el, majd olyan 1-1,5 éves kora körül vedd elő.
Gondolj csak bele, 3 hete még együtt éltetek, minden mozdulatodban veled volt, minden pillanatát benned töltött. Most meg kibújt, ahol hideg van, zaj van, a kajáért dolgozni kell, pisilni kakilni kell, ráadásul anya sincs minden pillanatban vele.
Csak rád van szüksége és minden helyreáll. Ha azt igényli ölelgesd egész nap, most még az a dolgod. Ennyi idősen nem lehet elrontani. Kislányom rengeteget volt kézben, ha igényelte mindig, de nem lett elkényeztetve.
Ha sír hát fogd egész nap, a többi dolgod megvár.
Először is szögezzük le, hogy nem hiszti! Másrészt kb 2 hetes kor körül kezdik észrevenni a külvilágot, ekkor veszik észre, hogy nem anyában vagyok. Ez egy nagyon furcsa dolog neki, mivel 9 hónapig anya kényelmes pocakjában volt, majd egyszer csak nem találja anyát.
Ha sír, keresd meg az okát, lehet, hogy csak a közelségedet, illatodat hiányolja. Ő melletted érzi magát biztonságban, s ha nem érez, sír. Vedd fel, simogasd meg.
igazuk van az elöttem válaszolóknak! Én is szinte majdnem ugyanezt a kérdést tettem ide fel. Az én babám 3 hetes. Ha nem éhes, tiszta, nem fàj semmije, isten tudja miért sír. Néha felveszem ha ráérek, mert persze haladni kell itthon is a házimunkával. De van, hogy hagyom sírni. Képes végigüvölteni 2 órát 10 másodperces szünetekkel. Tegnap viszont rájöttem, hogy ha hasra fektetem kevésbé sír és rövidebb ideig, hamar elalszik és akkor 3-4 órán keresztül csak alszik. Most is.
Ha már nincs köldökcsonkja, akkor fektesd hasra, hidd el az a kedvenc pózuk! Az elsö 2 hétben is csináltuk, szerette is, viszont nagyon kitüremkedett a köldökéböl a csonk, és vérzett, ezért megvártuk inkább amíg leesik.
Próbáld meg, veszítenivalód nincs! És néha tényleg hagyd sírni, nem lesz töle semmi baja.
22/L egy 3 hetes kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!