Egy 23 fokos lakásban mibe öltöztessem 3 hónapos kisfiam? Most csak hosszú ujjú body, egy plüssös nadrág és zokni van rajta, de félek ez kevés.
Nálunk is 23 fok van, két hónapos a kislegény.
Hosszúujjú body és hosszúlábú rugi van rajta. Vagy ha a body fölé nem rugit adok hanem nacit (pl farmert) akkor még kap egy vékony pulcsikát is.
A tarkóját nézegesd - ha hideg akkor fázik, ha izzad akkor melege van. A keze ilyen kicsi korban még nem mérvadó.
Egy 23 fokos lakásban ez inkább sok - te mit hordasz ilyen meleg lakásban? Mert én legfeljebb egy pólót meg vékony vászonnadrágot tudnék elviselni. Ha 23 fokban agyonöltözteted a gyereket, akkor ne csodálkozz, hogy állandón beteg lesz, igy nem tud az immunrendszere rendesen müködni. Gyereknek (sem) szabad 20 foknál melegebbet tartani a lakásban, ha nem akarod, hogy állandóan baja legyen.
négy gyerekes anya
kisbabára mindig eggyel több réteget kell adni mint amit megunkra veszünk - ez nekünk bevált. Nem mindenkinek ugyanolyan a hőtűrése.... én rövidujjúban vagyok ls hosszú gatyóban itthon, tehát babámra több cuccost adok.
Egyébként első voltam.
11.55-nek: 20 fokban van hogy még én is fázom, nemhogy a fiam :)
Ne ijedj meg kedves kérdező, nem mindenki ugyanolyan! A baba immunrendszere akkor is kifejlődik ha melegebb lakásban vagytok :)
Nálunk 21-22 fok van, és szintén hosszú ujjú body, melegítő gatyó és zokni van rajta. Ha szellőztetek, vagy éppen fagyos "kedvében" van, ráadok még egy rövid ujjú pólót is. De 23 fokban ez elég, nyugi!
Egyébként a négy gyerekes anyukának üzenném, hogy 20 fokban még én is fázok, nemhogy a gyerek... Ez van, ezek vagyunk mi, ti meg azok vagytok.
Ja, és 11 hónaposan volt az első náthája (egyszóval szerinted burokban tartom a gyerekemet, de látod, mégsem beteges). Az a megfázás is csak azért volt, mert egy hétvégét egy szállodában voltunk, ahol 19 fok volt a szobában, és láss csodát, megfázott...
Teljesen eltérő a babák hőháztartása. Nem az a lényeg, hogy ki hogy öltötztetni ennyi, meg ennyi fokban a babát. Egy 3 hónapos babát másként kell öltöztetni, mint mondjuk az én 8 hós babámat, aki utálja a meleget és most szinte ugyanannyi ruha van rajta 23-24 fokban, mint rajtam, de pl. rajtam póló,tréningnaci, zokni, rajta hosszú ujjú body, harisnya (mert már lépeget és az nem csúszik le a lábáról, mint a zokni). Amikor 3 hós volt, azért egy kicsit melegebben öltöztettem, de mindig ellenőriztem a tarkóját és vetkőztettem, ha kellett.
Ez talán segít: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!