Mekkora az 5 hónapos babátok? Mennyit eszik? Mennyit alszik? Mi a kedvenc "időtöltése"?
Hát akkor mi nagyon le vagyuink maradva :( Úgy tudtam, fél éves korra kell megduplázni a születési súlyt, és örültem, hogy ez nekünk már 5 hónaposan sikerült, de látom elbújhatunk a többi baba mellett.
Kislányom 3500 gr-al született, pont 5 hónapos volt, mikor elérte a 7 kg-t. 64 cm a magassága. Kb 4 óránként eszik, 120-150 ml között tápszert, tejpéppel keverve. Kap még naponta egyszer gyümit, de bből még keveseket eszik. Éjjel egyszer felkel, de amúgy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Már forog, és hasból felhúzza magát felülésbe. Imádja a sétát, nagyon szereti nézni a fákat, meg persze ha játszom vele. Nappal kb 2x1 órát alszik.
Jövőhéten lesz 5 hónapos a babám! 7500 gr és 68 cm!
Evés:reggel 6 óra fél 7 fele 150 ml tápszer,9 óra fele 120 ml tejcsi,dél-fél 1 fele főzelék(most kezdtük még csak krumplinál,almánál,sárgarépánál tartunk)+ 100 ml tejcsi,fél 5-5óra fele vaniliás tejpép(ezt is még csak most kóstolgatjuk)+ 60-80 ml tejcsi,7-kor fürcsi és utánna 180-200 ml tejcsi,és még este 10 óra fele 150-180 ml tápszer,de itt már csak álmába etetjük,ő nem kel fel!Éjszakát végigalussza,hajnal 4 óra fele kel de csak iszik pár korty vizet és alszik tovább 6-fél 7-ig amikor eszik!
Alvás: reggel 8 óra fele kel,azután még délelőtt másfél-2 órát alszik,délután 2-3 órát,meg van úgy hogy amikor megyünk sétálni még a babakocsiban is bubukál fél órácskát de ez nem mindíg!
Időtöltés:sokat beszélget,rettentő sok a mondanivalója,forog már mindenhogy,már kezdi szép lassan a kúszás rejtelmeit felfedezni de ebben még nagyon elfárad,játszószőnyeget nagyon szereti,csörgőket tömi a szájába,szereti ha énekelek neki,nagyon jól elnézegeti az ágyról ha vasalok,a járókából ahogy főzök,mosogatok,a földről ahogy port törlök,takarítok(a porszívó hangját még nem sikerült megszerettetnem vele)szóval szinte minden érdekli!Egy nagyon kiegyensúlyozott,boldog,mosolygós baba!!!
Kedves 16,52-es! én is azt hittem, hogy nagyok és erősek vagyunk:). A környezetemben 6-7-8 hónapos babák akkorák mint az enyém, de itt inkább a kicsik közé tartozunk.
Örülök a válszoknak, olyan jó olvasni.
Boldog babázást, lányok!
Kedves ikres anyuka! A keresztgyerekeim, akik azóta már 6 évesek ugyanígy voltak. Az egyik nem aludt el hajnali 1- 2 ig, a másik 5-6-kor riasztotta a családot:).
Sok erőt!
Az enyém meg az első napoktól átaludta volna az éjszakát, és nappal is másfél órákat szoptattam, azért, hogy 10-20 ml-t megegyen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!