Ez a név rendszeresen fölmerül itt a gyk-n. Mindig leírja a válaszolók többsége, hogy a gomba jutna róla eszébe rögtön.
2022. szept. 21. 12:53
12/27 anonim válasza:
Kandida gomba jut eszembe
2022. szept. 21. 13:52
13/27 anonim válasza:
Gomba jut róla eszembe.
Egyébként külföldön a Candide egy elteljesen elfogadott normális név. Vannak akik használják is, de nem a gombával asszociálnak vele. Mikor ezt említettem külföldi fórumokon, meg is lepődtek rajta.
2022. szept. 21. 15:31
14/27 anonim válasza:
2022. szeptember 1.-én 2549 női és 1924 férfinév volt anyakönyvezhető. Ebből az átlag embernek úgy egy tucat lehet az, ami tetszik, a többi az elmegy, nem tetszik és a szörnyű kategóriába tartozik. Sokkoló lehetne kérdést feltenni, de minek? Mindenki úgy nevezi el a gyerekét erről a listáról, ahogy akarja. Magánügye. Igen, lehet jönni azzal, hogy a gyereket csufolni fogják. Ha csufolni akarnak valakit, nem kell hozzá a neve. Bárkit, bármiert lehet csufolni
2022. szept. 21. 18:49
15/27 anonim válasza:
Nem értem hogyan engedélyezhette a MTA, simán támadhato lenne.
Én kártérítest is kérnék
2022. szept. 21. 18:57
16/27 anonim válasza:
#14 Igen, bármivel képesek egymást csúfolni a gyerekek, csak akit mondjuk Kandidának vagy Cinderellának hívnak (igen, anyakönyvezhető), azt talán kicsit nagyobb eséllyel kezdik a neve miatt piszkálni mint azt, akit mondjuk Annának. Attól még, hogy legális így vagy úgy elnevezni egy gyereket, érdemes lenne néhány szülőnek belegondolnia abba, hogy a gyerekük előbb-utóbb felnő, a társadalom részese lesz, és bizony lesznek emberek az iskolában, munkahelyen (pl. állásinterjún), akik már a neve alapján kialakítanak róla egy képet. Nem kell tehát hülye név ahhoz, hogy valakit csúfoljanak, de miért akarnál plusz egy "okot" adni rá?
2022. szept. 21. 19:04
17/27 anonim válasza:
15!
Valószínűleg még azelőtt került fel a listára, hogy a gomba el lett volna nevezve, vagy ismertté vált volna Magyarországon
2022. szept. 21. 19:10
18/27 anonim válasza:
16!
Totál hétköznapi nevem van, sosem csufoltak vele. Ellenben voltam Répa meg Rozsdás a hajam miatt, Dumbo a fülem miatt és Vakegér a szemüvegem miatt. Sokat nem változtatott volna a helyzeten ha Kandida lettem volna mellé vagy helyette.
Cinderella nevű kolléganőm épp van, bár nem Magyarországon élek. Itt mondjuk nem szokás a neveken csufolodni, pedig van pár érdekes. A közel 90 éves ismerősöm neve pl Ytje-Pytje, magyarán itjepitje. Es?
2022. szept. 21. 19:14
19/27 anonim válasza:
Ismét leírom az előző kommentem utolsó mondatát:
Nem kell tehát hülye név ahhoz, hogy valakit csúfoljanak, de miért akarnál plusz egy "okot" adni rá?
A többi "okkal" (elálló fül, szemüveg, stb.) nem nagyon lehet mit kezdeni, de a gyerek nevét a szülő választja. Miért választanál olyat, amivel jó eséllyel piszkálni fogják? A 18. születésnapján az első dolga lesz kérvényezni a névváltoztatást, és biztos, hogy nem te leszel a kedvenc embere. Csak azért kicsesznél a gyerekeddel, mert neked pont egy hülye név tetszik? És most nyilván nem azokról a nevekről beszélek, amik csak xy-nak nem tetszenek, de normális, elfogadott nevek, hanem a Kandidáról és társairól.
2022. szept. 21. 19:38
20/27 020310192051759397 válasza:
Nem adnám. Inkább Katalint, Saroltát, Kamillát, Erzsébetet, Viktóriát, Mariannt, Máriát vagy ilyen neveket adnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!