Mit gondoltok a Kasszandra és Dafné nevekről?
Figyelt kérdés
2022. szept. 8. 11:32
2/16 anonim válasza:
Dafné szép lenne nem idegen környezetben, Daphne-ként. Kasszandra nekem Cassandraként sem tetszik.
3/16 anonim válasza:
Azt, hogy utálhatja a gyerekét, aki ezeket adta.
4/16 anonim válasza:
A Dafnéról a Scooby-Doo karanter jut eszembe.
A Kasszandra mondjuk nen rosszabb az Alexandránál, de kb. csak annyira tetszik az is (nem nagyon).
6/16 anonim válasza:
Szerintem is borzasztó, cés.
Pedig annyi szép név van, a nem hagyományos nevek között is.
De ezek a teljesen idegen nevek, magyar kiejtés szerinti leírással borzalmasak.
7/16 anonim válasza:
Minek gyerek ha már most utálod?
8/16 anonim válasza:
Görög mitológiai alakok. Dafné, aki babérfává változott (ez volt az isteni segítség), hogy meg ne erőszakolják, Kasszandra pedig a jósnő, akinek senki sem hitt, aztán őt meg is erőszakolták meg el is rabolták, végül meg is gyilkolták. De legalább csodaszépek voltak. :D
A "né" végződés szerintem fura a magyar nyelvben. Becézésük is érdekes lenne.
10/16 anonim válasza:
Kasszandra elmegy, bár a kasza szó benne nem tetszik. A Dafné meg úgy hangzik mint a döfné, tini korában cikiznék vele. Ha érted mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!