Aki pici babával van otthon, és van nagyobb iskolás/óvodás, annál hogy alakulnak a reggelek?
Mikor keltitek a gyerekeket? Először a picit, vagy először a nagyot? Mennyi idő alatt készültök össze?
A baba nem nyűgösebb, ha fel van ébresztve?
Másfél a kicsi, öt a kicsit nagyobb.
A ruhákat este készítem ki, meg mára ugye minden más cuccot, amit vinni kellett az oviba.
Hétkor kelünk, mindenki. Kb. egyszerre ébrednek, korai kelő a kisebbem, de ha mégsem, hagyom aludni, amíg a testvére reggelizik. De igen, nyűgösebb, ha fel van ébresztve, ritkán ez is előfordul. Ilyenkor őt hordozni szoktam.
Legtöbbször meg, mikor egyszerre kelnek, egyszerre is esznek, egyszerre öltöznek, a kicsit ugye én öltöztetem.
Szóval ébresztő, reggeli, öltözés, és fél nyolc körül indulunk is. Nem sietünk, de nem is hagyom őket ilyenkor szórakozni, mert eljátszanák az összes időt.
Maguktól kelnek a gyerekeim, sose volt másként. Én vagyok, aki tovább aludna, így ez nem kérdés. Egyébként a nagyot ébresztettem volna előbb, mert neki több idő elkészülni, mint egy csecsemőt összekapni.
5 hónapos volt a kisebb, amikor ovit kezdett a nagy. Kicsi ébredt előbb, szopizott. Kelt a nagy, reggeli, öltözés, indulás.
Most már a nagy sulis, a kicsi ovis lesz, de ellenkező irányban van a két intézmény, így a férjem viszi az egyiket, én a másikat; hazafelé csere.
Én fél7-kor kelek. Megkávézok, kinyitom a gyerekek szobáinak az ajtaját, gyors elkészülök. Ha a nagyobb nem ébredt fel ez idő alatt, akkor 7:10-kor ébresztem. Miközben készülődik, általában felébred a kicsi is. Össze készítem őt is, addig a nagy eszik valamit ha éhes.
Kb 7:50 körül szoktunk indulni. 3 perc az ovi kocsival.
Kapkodva
Nálam a kicsi nem baba.. akkor könnyebb volna,
Èn 6-előtt kelek, ha edzek is, ha nem, akkor 6:40.
Megkávézom összekapom magam.
7-kor keltem a bandát.
Reggeli
Hajkészítés( fonás-copf épp amite idő van)
Fogmosás
Öltözés( levetkőzés után megint öltözés.. aztán elszaladgálás.. aztán.. stb )
7:50-re összekaptuk magunkat..
Rájövök kb itt, h gyüminap.. stb.
8:02 kocsiban vagyunk
8:10 a gyerek átöltözve besétál.
Jobb napokon 15 perccel hamarabb.
Szándékosan nem megyünk korábban, mert egy általános iskola mellett haladunk el..
7:40-7:50-ig borzalom..
Ha valami sietés van, akkor beviszem inkább 7:10-20-ra.
Szóval elég kaotikus a reggel.. sokszor az ébredés csúszik.. de ha hamarabb kelnek, abból csak vita van.
(1,5 év van köztük)
4,5 és 2,5 évesek. A nagy jár oviba, a kicsi még itthon. Nekem 6:00-kor ébresztő, nekik 6:30-kor de sokszor már fent van legalább az egyik ilyenkor. 6:50-ig van itthon a férjem, addig ébredezés, kb. félig átöltözés, én elkezdek náluk szellőztetni, beindítom a mosást, reggeli előkészítés. 6:50-7:30 között reggeli, frizura, mosdózás, nyűglődés, kicsinek még pelenkázás, stb. Olyan 7:40-re érünk le a ház elé, gyalog megyünk az oviba, kb. 8:00-ra érünk be.
Egy éve kezdtük az ovit, azóta ez a reggeli rutin az ovis napokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!