Melyik név a jobb?
Figyelt kérdés
Kisfiamnak a Dániel nevet szeretném adni, de a férjem meg a sajátját, ő Zoltán. Melyik a jobb?2022. aug. 23. 11:41
11/26 anonim válasza:
Akkor adjatok kettőt. Zoltán Dánielnek szebb a csengése, és nyugodtan hívhatjátok Dánielnek, legalább nem keveritek össze az apjával.
14/26 anonim válasza:
Zoltán Dániel, Dánielként hívva.
17/26 anonim válasza:
Én imádom mindkét nevet; én Dániel Zoltánt adnék,és akkor így mindenkinek teljesül a kívánsága, az elképzelése a névvel kapcsolatban.
És még a gyereknek is lesz saját neve, nem kell KisZolizni; de közben az apa nevét is megörökli. :):)
18/26 anonim válasza:
Dánielt adnám, Zoltán nem tetszik, meg nem is vagyok híve a névhagyományozásnak, maximum ha minden kötél szakad akkor Dániel Zoltán formában, de Dánielnek szólítanánk.
Nálunk is a férjem családjában divat ez, de szerencsére neki se tetszik ez a dolog, anyukája is az egyedi második nevén szólítja a kettő közül, a többi ember meg az apukájáén.
Én másodiknak adtam volna akár az övét de ő nem szeretett volna kettőt a gyereknek. Olyat választottunk aminek a végződése ugyanaz, de mégis teljesen másik név.
19/26 anonim válasza:
Nekem is mindkét név tetszik, szerintem egyikkel sem lőttök mellé. A mi fiúnk is apja nevét kapta, nekem eleinte nem tetszett az ötlet, de a férjemnek ez nagyon fontos volt, nekem meg soha nem volt olyan fiú név, amihez annyira ragaszkodtam volna, vagy annyira tetszett volna, így ez volt a legjobb megoldás. Esetleg ezt mérlegelheted, hogy tetszik-e neked annyira a Dániel, mint amennyire fontos/jól esne a férjednek a Zoltán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!