Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elég indok a Maltofer szedésér...

Elég indok a Maltofer szedésére az, hogy fehér a baba bőre?

Figyelt kérdés
Babámmal 2 hós korától 1 éves koráig szedette az orvos a Maltofert folsavval együtt. Most 15 hósan ránézett és mondta,hogy de fehér,sápadt (hozzáteszem,hogy beteg volt) kéne neki vasat szedni! És megint felirta a Maltofert! Nem ártalmas,hogy szinte álandóan szedeti vele? Amúgy meg én is fehér bőrü vagyok,nem örökölhette ezt? Elég indok ennyi,hogy fehér?
2010. szept. 23. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia nézd az hogy fehér börü nem indok kisfiam is nagyon fehér börü kék szemü de soha nem mondta az orvos hogy ezért kéne szedni ha vashiányos lenne nem fejlődne normálisan a sulya .Étvágytalan lenne de ezt meg nem bőrszin alapján hanem vérvételből szokták megállapitani.
2010. szept. 23. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:
ja meg még a fáradékonyság emésztési zavarok akor szorulás is ide . szoktalanul sápadt bőr hideg kezek lábak. viszont a az őszibarakcban spenotban dioban sok va tartalom található. remélem hogy tudtam vmelyit segiteni .
2010. szept. 23. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség. Az én babámtól még a születése után is vettek vért, hogy sápadt, amikor meglátott a klinikán a gyerekorvos, annyit mondott, hogy mostmár érti, miért ilyen fehérbőrű a babám, először megszurkálják, minthogy pl. megnézzék a szülőket, nem-e örökletes a bőrszín.

Szerintem, ha nem vashiányos, nem tesz jót, de ezt csak én gondolom józan ésszel.

Vidd el másik orvoshoz szerintem.

2010. szept. 23. 20:18
 4/5 anonim ***** válasza:

A vasat felírni csak azért, mert a baba sápadt, fehér bőrű, súlyos orvosi hiba!

Itt elég jókat lehet olvasni a vashiányról: [link]

2010. szept. 23. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Betegségek esetén a szervezetünk "üríti" a vasraktárakat, ugyanis a bacik is szeretik. Így ha "kevesebbet ad nekik enni" akkor előbb gyógyulunk meg. Tehát aki beteg többek között ezért is lehet sápadt. Aztán, ha meggyógyult, akkor újra feltöltődnek a vasraktárak. Lehet olyan elhúzódó, súlyos betegség, ami után szükséges a vasat pótolni, de ezt mindig laboreredményekkel alá kell támasztani!!

2010. szept. 23. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!