Hogyan szoktassam le a fogcsikorgatásról? 2éves és olyan szinten csikorgatja a fogait, hogy a szomszéd szobában hallani.
nappal,ébren csinálja.és hiába szolók nem hagyja abba.már van mikor szegénykémnek elkezdem mondani, hogy nem szabad és már sír is, pedig magyarázatot is mondok hozzá, nem csak úgy ráparancsolok.
egyébként árt neki a fogcsikorgatás, vagy csak rosz hangja van?
Beszélj neki arról, hogy a fogakra szükség van, így letörnek. Akkor csúnya lesz és elfeketedik, és nem tud majd rágni.
Tereld el a figyelmét, minden esetben.
Ha megszokta, illetve ilyen típus, akkor sajnos nem tudod leszoktatni. Esetleg nappal oda tud rá figyelni, bár ahhoz kicsi még, de éjszaka ezután is csikorgatni fogja. Ahogy összeszorítja, kiölik a fogak egymásból az ideget, szóval nagyon rossz ez a dolog. Nekem emiatt kellett gyökérkezelni 2-t is, mert kinyírtam éjszaka a szorítással és csikorgatással...
Fogdoki tud csinálni a száj alapján ilyen fogsoremlőt, amit be kell rakni mindig éjjel, és úgy tartja a szájat, h ne érjenek össze a fogak... Nem kellemes, de vmit vmiért. Meg kéne kérdezni, h ilyen kiskorban lehet-e ilyet, m ugye folyamatosan nő az állkapocs, stb, szerintem, egyelőre nem, de mindenképp beszéljetek fogorvossal (ilyet sztem csak magánban csinálnak, meg nem is kéne sztk-n kockáztatni...), mert ez a későbbiekben nagyon hátrányos lesz...
És tényleg a streszs csinál ilyet, lehet, hogy a te gyerkőcöddel is sokminden történik mostanában, - a jó stresszt is értem ezalatt, - sok játék, stb, és az agy így dolgozza fel éjszaka a nappal történteket. Felnőttkorban migrént is okozhat, szóval sokrétű ez a dolog...
ti nem csikorgatjátok éjszaka a fogatokat? mert ez lehet egy tanult szokás is...
a fogorvos tud segíteni, van direkt emiatt éjszakai fogvédő.
ez egy alvászavar, stressz, szorongás okozza. Nyugodt környezettel, sok beszélgetéssel, foglakkozással csökkenthető a mértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!