Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vác kontra Kistarcsa?

Vác kontra Kistarcsa?

Figyelt kérdés
Kinek mi a véleménye? Orvosok, ellátás, fájdalomcsillapítás, mennyit lehet velem a baba, szoptatás pártiak, és a reggeli ebéd vacsi milyensége? Köszönöm.
2010. szept. 23. 10:38
 1/10 A kérdező kommentje:
és milyenek a szobák, alapítványi rendszer hogyan működik?
2010. szept. 23. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:

A kistarcsai kórházat nem ismerem, viszont Vácon fogok szülni hamarosan.Tapasztalatom igaz még nincs, de voltam szülésfelkészítőn, ismerek onnan jó pár dokit(többnél voltam mivel nincs fogadott orvosom).

A dokik nagyon jófejek, a szülésznőket is dicséri mindenki, aki már szült ott.Szép a szülőszoba, most lett nem rég felújítva.Viszont ha epidurált szeretnél tutira, akkor azt előre kell mondani, mert az altató orvos adja be, és nem biztos hogy éppen akkor tud menni, mikor szeretnéd.Viszont van valami gyógyszeres, meg gázos fájdalom csillapító, amit kérhetsz.A szülőszobán van labda, bordásfal, és azt hiszem még zuhanyozni is lehet vajúdás közben.

Abszolút szoptatás pártiak, nem is adnak tápszert a picinek.

Azt mondták(bár gyakorlatban nem tudom hogy működik), hogy születés után 1 órát rajtad hagyják a picit, aztán elviszik lemérni, meg ilyenek, szóval kb 2 óra telik el a szülés után még a szülőszobán.Amúgy a baba végig veled van, míg bent vagy a kórházban, éjjel is, csak fürdetni viszik el, meg beadhatod a csecsemősöknek, míg fürdesz.

A látogatók csak üvegen keresztül láthatják a babát, illetve az apuka is.De az apuka bent lehet szülésnél, csak mikor átkerülsz a babás részre, oda nem mehet be.Mármint a szobába.Ezt igazából a szülésznő sem értette miért így van(aki tartotta a felkészítőt)de azt mondta ez a szabály.

A kajáról nem tudok nyilatkozni:)

Remélem tudtam picit segíteni:)

2010. szept. 23. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én már 1 éve szültem Vácon, és csak jót tudok mondani.

Nekem fogadott nőgyógyászom és szülésnőm is volt, és tényleg mindenben segítenek. A szülésznő segít átöltözni, lezuhanyozni, wc-re menni... A szülőszoba is nagyon jó. A babát mikor megszületett gyorsan elvitték megmérni, felöltöztetni, de utána visszahozták és ott volt velem 2 órán át. Majd amikor levittek az osztályra ő már ott várt rám a szobában:-)

Csak éjszaka vitték el, addíg amíg elrendezik.

Sajnos többet nem tudok írni, mert csak 1 napig volt az osztályon velem, mert nem akart szopizni, és besárgult, így átkerült a gyermekosztályra. De az ottani nővérek is tüneményesek.

2010. szept. 23. 15:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha nem indul be a tej adnak pótlást Vácon?
2010. szept. 24. 08:13
 5/10 anonim ***** válasza:

első vagyok.A felkészítőn azt mondták, hogy nem adnak.Azt mondták segítenek hogy szakszerűen rá tudjuk tenni a picit a mellünkre, megmutatják hogy kell kézzel fejni.Azt mondták nem kell izgulni, ha az elején nincs rengeteg tej, csak előtej, mert a babának úgy is picike a gyomra, hamar megtelik.Azt mondták általában mindenkinek be szokott indulni a teje míg ott van, ebben próbálnak segíteni, de ha tápszert adnak neki, akkor azzal csak elrontják a dolgot, mert akkor nem is akar a baba úgy szopizni.Talán mintha egy pici cukros vizet adnának, ha muszáj, de nem vagyok benne biztos.

Ezt a felkészítőn mondták, hogy a gyakorlatban hogy működik, azt nem tudom...még:)

2010. szept. 24. 10:08
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm. És Eda létezik náluk? (vácon?)
2010. szept. 24. 10:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze, van, csak azt mondták, hogy ha valaki tuti biztos benne, hogy kérni szeretné, akkor az szóljon előre.Gondolom beszélje meg a dokijával, ha van, ha nincs, akkor mikor bemegy a kórházba akkor, mert úgyis eltart egy ideig mire annyira bedurvulnak a fájások, hogy kelljen.Ez azért fontos, mert az altatóorvos adja be, aki nem biztos hogy éppen ráér, ha az anyuka akkor kéri mikor szüksége lenne rá.

De azt mondták, hogy van olyan hogy nem szólnak előre,csak mikor kell,ebben az esetben szólnak az orvosnak, ha tud jön, ha nem akkor nem.Meg ennek is van azért előkészülete, azért mondták, hogy ha valaki tutira szeretné inkább előbb jelezze, nehogy az legyen, hogy nem tud jönni a doki beadni.

Remélem érthető voltam:)

Amúgy melyik kórházhoz tartozol?

2010. szept. 24. 12:52
 8/10 A kérdező kommentje:
kerepesi
2010. szept. 24. 14:31
 9/10 anonim ***** válasza:

és az jobban tetszik?azok alapján amit írtam a váciról melyik jobb?

Mondjuk nekem tetszett vácon, hogy tényleg nem olyan rég lett felújítva a szülőszoba, meg azt mondták átlagban napi 2 szülés van, tehát nem futószalag az tuti....

amúgy mikorra várod a babát?

2010. szept. 24. 15:00
 10/10 A kérdező kommentje:
február 17-re.
2010. szept. 24. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!