Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Diétáztatnátok babátokat...

Diétáztatnátok babátokat védőnő "tanácsára"?

Figyelt kérdés

Kisfiam 9 hónapos múlt 10880 gramm és 77 cm.Orvos szerint erős gyerek,abszolút nem kövér,nagy.Mozgásfejlődése rendben,2 hónapja felül,mászik ,feláll,mostmár 2 hete bútorok mellett lépeget.

Ennek ellenére piszkál a védőnő.

2010. szept. 23. 09:54
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Soha! Amíg az orvos szerint rendben van a gyerek, biztosan nem kezdenék "diétába"! Persze, odafigyelnék, hogy ne szénhidrát dús ételeket kapjon, de nem húznám az evéseket, főleg nem éheztetném. Majd 1 éves kora után lelassul a hízása, utána valószínűleg emiatt fog piszkálni a védőnő...
2010. szept. 23. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:

dietetikus vagyok és két kisfiú anyukája. Erre azt mondom azt csókoltatom a védőnőd. Nehogy diétáztasd!!!

Természetesen ne adj neki felesleges cukrot: vagyis cukorka, csoki puding édességek chipsek tilos. De egyébként egyen kedve igénye szerint rendszeresen napi 5x.

Futkosson amíg még lehet kint sokat.

Szakmailag szigorúan tilos gyermek főleg csecsemő fogyasztása diétáztatása. Ne hallgass rá. Ha kérdezi mi van mond neki minden ok. A doki is pont ezt mondta nem, ohgy minden ok.

2010. szept. 23. 10:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Hasonló paraméterekkel rendelkező babámat nem piszkálja a védőnőnk!! A tiéd elég érdekes :P Felülbírálj a az orvos véleményét?? Nem semmi.

Szerintem se hallgass rá.

Nálunk fordítva van, én aggódom a babám méretei miatt, a védőnőm pedig nyugtat :)

2010. szept. 23. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Le a kalappal az előtt,aki ezt meg tudja csinálni,és egész nap az üvöltést hallgatni,meg nézni a szenvedését egy 9 hónapos gyereknek..Javaslom h kérd fel a kedves védőnőt erre a "nemes" feladatra..
2010. szept. 23. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Kizárt. Nem lehet olyan kövér. Nekem a 9 hós kislányom 74cm és 9800g. Akkor őt is kéne? Jó húsban van de nem kövér.
2010. szept. 23. 10:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,én is igy gondolom,hogy ekkora gyereket nem szabad diétáztatni.

Egyébként már születésekor is nagy volt(4 kg felett született),az utobbi 3 hónapban pedig már nem hizott olyan sokat,6 hónaposan volt 9750 gramm,7 hónaposan 10 kg,8 hónaposan pedig 10460 gramm volt.Tehát ez is lassul,nem fog mostmár olyan sokat hizni.

2010. szept. 23. 10:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne szó szerint értsd a diétát, de gondolom arra gondolt a védőnőd, h ne adj neki pl. kekszet, babapiskótát csak azért h lefoglald, ezek csak nasik. egyen sok gyümölcsöt, zöldséget , húst és tejterméket. viszont étkezések közt nem kell neki adni a kezébe rágcsálni valókat, mert ezzel rászoktatod a felesleges kalóriákra. ill. ne adj neki cukros gyümölcsleveket és teákat, ezt kell érteni a diéta mellett . Ekkora gyereket nem szabad éheztetni.
2010. szept. 23. 11:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Nehogy diétáztasd. Úgyis sokat fog még nőni. Egészséges ételeket egyen, sokat mozogjon. Bár megjegyzem az én 2.5 éves lányom 10800g. (de nem sovány) A tiéd pedig szép egészséges kisfiú biztos.
2010. szept. 23. 11:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!köszi a válaszodat,abszolút nem eszik nasit két étkezés között,sajnos nem fogad el semmit,amit rágcsálni tudna,még a kifli véget sem.Az is igaz,hogy csak most bújt ki az első két foga.Főzelékben is csak az üvegeset eszi meg,ezen kivül eszik gyümölcsöt,tejpépet,ami a nagy kedvenc,és reggel megiszik 2 dl tápszert.Általában 4x vagy 5x eszik egy nap,tehát soknak sem mondanám az ételét.Tejtermékeket,itt a joghurtra gondolok,azt szereti.
2010. szept. 23. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát ahogy irod, teljesen normálisan étkezik a Babád.

Nem értem, mit lehetne rajta diétáztatni??

Ne kapjon tápszert vagy gyümölcsöt??

Más lenne, ha tényleg édessségeket, pudingot, tejszeletet meg ilyen haszontalan dolgokat kapna, és attól hizna ...

2010. szept. 23. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!