Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl gyors mozgásfejlődés?

Túl gyors mozgásfejlődés?

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hónapos. Kúszik, mászik, ül, áll, bútorok mellett lépeget.

Azt olvastam, hogy a túl gyors mozgásfejlődés sem jó, utalhat pl. Későbbi hiperaktivitásra, ADHD-re... stb.

Tapasztalt valaki ilyet a gyermekénél? Később kiderült Nála valami?

2022. aug. 4. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. Fordítva működik a dolog, utólag kérdezik diagnózis esetén, hogy babaként voltak-e ilyen dolgok.
2022. aug. 4. 23:02
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem gyors, inkább átlagos.
2022. aug. 4. 23:28
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Sztem ha gyors az nem gond. Úgy látom semmit nem hagyott ki, írod h kúszik mászik
2022. aug. 4. 23:32
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

A lányom extra gyorsan fejlődött mind mozgás mind beszéd terén

Értem ezt úgy, hogy 5hónaposan mászott, 5,5hónaposan felállt bútorok mellett, 3nappal később lépkedett szintén bútorok mellett

1,5 évesen folyékonyan beszélt

Nem, nem lett autista

Bár gyógytornára hordtuk, mert az ő esetében a mozgás még extrább, hisz koraszülött, így a mászás kezdésekor ő csak 3,5, az állás megkezdésekor pedig csak 4hónaposnak felelt meg

2022. aug. 5. 07:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A fiam ezeket fél évesen csinálta (kivéve a bútorok mellett lépegetést, azt már inkább 7 hónaposan, de felállni fel tudott fél évesen). És 1 éves korától gyönyörűen beszélt is. Most 6 éves, iskolába megy idén, semmi baja az égvilágon.
2022. aug. 5. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez még nem extra gyors, ami gyanús lenne. Pl van aki 5! Hónaposan áll fel, láttam már ilyet. Tiéd normális ütemben fejlődik, örülj hogy ilyen ügyes, és ne aggódj feleslegesen dzerintrm.
2022. aug. 5. 10:15
 7/7 anonim ***** válasza:
53%
Ha magatol csinalja,abszolut nem gond... a fiam 5,5 hosan felallt, 6 hosal ult,fordulni is ido elott kezdett el. Az eg vilagon semmi baja... A baj ott kezdodik,ha ultetve,allitva van a gyerek,ugy,hogy magatol meg abszolut nem tudna magat megtartani ezekben a pozokban.
2022. aug. 5. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!