Szerintetek már lekéstem a bölcsibe való beíratással? Hogyan is kell?
Kisfiam 16 hónapos. Tervezzük a tesót, de eddig még nem jött össze. Így, mire a kisfiam 2 éves lesz, nem fog megszületni a tesó. Ha megszűnik a Gyed, akkor a gyes az igen csak kevés, és dolgoznom kellene. Na de ha akkor már terhes vagyok, akkor csak a gyes-t kapom ugye?
Vagy terhesen menjek vissza dolgozni, vegyem ki a szabikat, és utána táppénz? Gyes alatt megszüntethetik a munkaviszonyomat?
Bölcsibe bármikor belehet íratni, legalább is felénk. Én is most írattam be kisfiamat, de csak márciusba viszem.
Terhesség alatt ha nm mész vissza, akkor csak a gyes jár.
Gyes alatt nem rúghatnak ki, de nem is köteles visszavenni, de elmehetsz máshova dolgozni.
Hát pedig a bölcsikbe, ha van hely, akkor folyamatosan be KELL venni a gyereket. Ez nem iskola, itt nincs tanitási idő, meg ilyenek, folyamatos üzem van, tehát elvileg nem tehetnek ilyet. Esetleg jelezd a panaszodat. Azért tehtnek ilyet, mivel soha senki nemjelzi sehol, hogy milyen visszaélések vannak. Addig meg ne reménykedjetek, hogy maguktól megváltoznak.
Kérdezőnek: választhatsz:
- viszsamész dolgozni, terhesen. Kb. több ezer nő dolgozik terhesen, az nem betegség.
- Maradhatsz otthon is gyes-en szülésig.
- Kiveheted a szabikat és utána táppénz (ezt táppénz-csalásnak hivják szebb néven, ha semmi bajod).
Egyik esetben se szüntethetik meg a munkaviszonyodat, mivel a gyerek 3 éves koráig védett vagy, majd terhesen ismét védett vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!