Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónapos kisgyereknek már...

14 hónapos kisgyereknek már minden este mossam a fogait babafogkefével? Fogrémet is kell már ebben a korban használni?

Figyelt kérdés
9 fogunk van
2010. szept. 22. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Az első fogak kibújása után ajánlott a fogak ápolása. Eleinte elég egy tiszta, ujjra tekert gézzel áttörölni a fogacskákat, de miután egymás mellett legalább 3 van, egyszerűbb kisméretű fogkefével és babáknak való fogkrémmel mosni a fogacskákat. Fogkrémből elég egy borsónyit tenni a fogkefére.
2010. szept. 22. 21:39
 2/10 A kérdező kommentje:
hülye kérdés: és fogmosás után hogyan öblítsen? :(
2010. szept. 22. 21:41
 3/10 anonim ***** válasza:
vegyél nenedent fogkrémet, annál nem gond, ha lenyeli. A fiam is 14 hónapos, már 8 hónapos kora óta mossuk a fogát, most tanulja kiköpni, de még nem megy:)
2010. szept. 22. 21:42
 4/10 A kérdező kommentje:
de ügyik vagytok! :) én kicsit elhanyagoltam ezt a témát, viszont sokat rágja napközben a gumifogkeféjét, de gondolom ez már kevés.
2010. szept. 22. 21:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia, én 6 hós kora óta mosom neki, persze az elején még nehézkes volt. Inkább játék volt. 6 hósan 4 foga volt, most egy éves, 12 foga van, 4 rágó is. Fogkrémet (Nenedent) is használok. DM tanuló fogkefe készletet használunk, 6 hós korában a ducit (azzal még tényleg csak játszani lehet, de tanítani jó), aztán 8 hósan a másodikat, amelyik már úgy néz ki, mint egy fogkefe, de még szilikon, 10 hós kora óta a mini fogkefét használjuk. Este a fürdőkádban már maga kéri a fogkefét, nyitja a száját és kivárja, hogy megmossam a fogát, majd ő is megkapja, hogy sikálja (ez persze még nem sokat ér...). A Nenedent azért jó, mert nem kell kiköpni, direkt ilyen picuroknak van kitalálva.
2010. szept. 22. 21:45
 6/10 anonim ***** válasza:
vehetsz Gabi fogkrémet is, azt is lenyelheti. Van tanulókészlet a rossmanban is, először gyakorolgassa azzal a fogmosást.
2010. szept. 22. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi is olyan 12-13 hónaposan kezdtük el rendszeresen mosni a fogát. Kicsit nehéz volt megszoknom, néha elfelejtettem, mert örültem, ha leraktam aludni, és bizony volt, hogy utána ugrott be, hogy kimaradt a mosás. De mostmár rutin. Viszem a kis fogkeféjét negyedborsónyi colgate (0-6 év) fogkrémmel + a kis fogmosó poharat. Persze az én drágám azt a csöppnyi fogrémet mindig leszopogatja, utána - amikor már befejeztem, és a kezébe adom a fogkefét- meg a vizet szürcsölgeti a fogkeféből minden fogkefe-öblítés után...
2010. szept. 22. 23:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem 15 hónapos múlt a kisfiam. Még csak 6 foga van. Kb.11 hónapos kora óta mosom a fogait, több-kevesebb sikerrel. Eleinte nem engedte hogy fogkrémet tegyek rá (Nenedent), ha megérezte már össze is szorította a száját, így hónapokig csak sima vízzel és Dm-ben kapható tanulófogkefével mosogattam a fogait. Most már elviseli a fogkrémet is, kiköpni még nem tudja. Reggeli után és lefekvés előtt mosunk fogat.
2010. szept. 22. 23:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak 4 foga van (egy éves lesz), de kaptunk egy amway-os Glister gyerekfogkefét, amire teljesen rákattant a kisfiam. Vettem hozzá a DM-ben Nenedent fogkrémet (amit nem baj, ha lenyel), úgyhogy minden este és reggel fogmosás van. Tátja a száját, ahogy meglátja a kezünkben a fogkefét, és hagyja is, hogy megsúroljuk a pici fogacskáit. Aztán a kezébe szoktuk adni a fogkefét, és ő még rágcsálja egy kicsit. :)
2010. szept. 23. 07:29
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a sok hasznos választ, mi is veszünk nenedentet és mától jobban odafigyelek a fogmosásra. DM 3 db-os fogkefénk nekünk is van, azt nagyon szereti rágni. remélem nem zavarja majd, ha mosom a kis fogait. :)
2010. szept. 23. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!