Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hetesen már nyúlnia kellene...

10 hetesen már nyúlnia kellene a játékokért?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm kicsit megijesztett hogy az ő kislánya ilyen idősen már megfogta a játékokat, nyúlt értük. Az én kisfiam csak nézi őket a játszószőnyegen, vagy a csörgőt is, ha a kezemben van, nevet rájuk, szóval tetszenek neki, de nem nyúl értük. Ha a tenyerébe rakom rászorít egy pár másodpercre, de csak úgy mint az ujjamra, nem tudatos neki. A keze gyakran van a szájában, szóval valószínű már felfedezte a kezét.

Szerintetek el van késve? Nektek mikor kezdte a babátok?

2022. aug. 1. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elkésve, nem egyformák a babák.
2022. aug. 1. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is inkább 12 hetes kor körül fogott meg célzottan valamit, de konkrétan felfelé nyúlni szerintem inkább 4-5 hónaposan. A játszószeréről lógattam le neki olyan zenélő-csörgő játékot, hogy ne kelljen magasra emelnie a kezét, mert a ,,beépített" játékok túl magasan voltak szerintem. Így kapott rá először erre a lejjebb lévő játékra, esetleg próbáld meg, hogy alacsonyabbra te is felapplikálsz valamit.
2022. aug. 1. 12:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátnőd ezt úgy mondta, hogy ezért baj, hogy a tiéd nem sürgősen szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert az ilyen baba összehasonlítgató, paráztatól kicsinálják az embert. A védőnő megfogja mondani ha valamiben le van maradva és kell esetleg fejlesztés majd, de ilyen picinél hagyd szegényt, nem kell már most árgus szemekkel figyelni meg elvárásokat támasztani felé.
2022. aug. 1. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Á, csak te is a "bezzeg az én gyerekem már fél évesen atomfizikából diplomázott"-szindróma áldozata lettél.

Ne hallgass az ilyenekre; az ég világon semmi baja nincs a kisbabádnak.

2022. aug. 1. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

3-asnak és 4-esnek nagyon igaza van (persze az első kettőnek is)!

Hasonló okokból legyél óvatos a kismamás FB-csoportokkal is!

2022. aug. 1. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy jo tanacs.

S O H A ne hasonlitsd a gyereket mashoz.

Nem, nem kell nyulnia.

2022. aug. 1. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédban van egy anyuka, akivel 1 nap különbséggel szültünk. 11 hetesek most a babáink.

Az övé nem hogy tartja a fejét hason, de át is fordul hasról hátra. Elképesztően erős kiscsaj.

Az én fiam épp hogy csak emelgeti a fejét hason. De ő meg pl megállás nélkül "magyaráz", és már nagyon korán mosolygott is.

Nem szabad összehasonlítani őket. Én sem azért írtam le, csak hogy lásd, tényleg minden baba más és más. Az egyik ebben jó, a másik abban. Az egyik így fejlődik, a másik meg úgy. Aztán majd szépen utolérik egymást mindenben, és mindegyik csinál majd mindent. Szépen, a maga idejében.

2022. aug. 1. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Na az ilyen “barátnő” anyukával kell leépíteni a kapcsolatot, de sürgősen. Amúgy én mindig elengedtem a fülem mellett az ilyesmit. A védőnő és a gyerekorvos havonta ellenőriz minket, majd ŐK szólnak nekem, ha esetleg valami nincs rendben, műkörmös Gizike meg recepciós Mancika gyerekének a mozgásfejlődése pedig nem érdekel. Az ilyenek mindig túlkompenzálnak.
2022. aug. 1. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!