Olyan nagy kérés, hogy a gyerekhez ne jöjjenek torokfájással?
Előzmények röviden: amint teherbe estem pár hét múlva bejött a covid (azóta majdnem 2 éves a lányunk), végigparáztam a terhességet, maszkoztunk a rokonokkal miattam, voltak hetek, hogy nem találkoztunk miután a kislányunk megszületett. Túlzásba vittem, bevallom.
Már jövünk-megyünk mindenfelé. A kislányomról kiderült menetközben, hogy lyukas a kis szive és a pajzsmirigy értékei sem jók, tehát az aggodalmam fokozódása ellenére a rokonaink felé az az elvárásom maradt, hogy aki nem érzi jól magát, fáj a torka, folyik az orra, köhög, lázas, hány stb. ne találkozzon velünk. Ezt mindenki tudja, hogy erre ugrok, még covid előtt sem mentem volna így én egy gyerekhez...
Apukámék beállítottak valamelyik nap hozzánk és ott szólta el magát az élettársa, hogy fáj a torka a klímától. (Ezt honnan tudja? Nekem minden betegségem torokfájással kezdődik). Én mondtam, hogy akkor inkább az udvarra üljünk ki, erre nekik állt fejebb, hogy bolond vagyok és hazamentek. Mindenki ezzel jön a családból, hogy nem vagyok normális, hogy egy kis orrfolyásnál, torokfájásnál, rekedtségnél ezt csinálom.
Tényleg ennyire beteges a kérésem? Személy szerint én az ő viselkedésüket tartom a legbunkóbbnak, hogy nem tartják tiszteletben amit kérek és az egész család inkább elsunnyogja, ha baja van, minthogy lemondaná a találkozást (volt már ilyen korábban is).
Annyira megértelek..a férjem családja szerint a láz sem betegség tünete..Én is tehetetlennek érzem magam sokszor, sajnos a covidot és egyéb légúti megbetegedéseket is elkaptunk a könnyelműségük következtében. :( Nagyon diplomatikus voltam minden alkalommal, amikor elmondtam, hogy nálam már a nátha is kizáró ok… mostanra már másfél éves a gyerkőc, de a helyzet változatlan. Én vagyok a túl sokat aggódó kezdő szülő. Tudom, hogy a gyereket nem lehet mindentől megóvni, betegséget ígyis úgyis összeszed, de ami megelőzhető, azt hadd előzzük meg.. ebben maximálisan egyetért a csaladorvosunk is.
Segíteni nem tudtam, de nem vagy egyedül ebben a helyzetben… Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!