Vasárnap lesz 4 hetes a babám és csipás a szeme. Ez mitől van? Hogyan kezeljem?
Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 13:49
1/7 anonim válasza:
Kamillával. Fürdés után mártogass bele vattát és óvatosan töröld ki vele a szemét kívülről a szemzug felé (azért nem fordítva mert akkor a szemébe kened a csipát). Ezzel kezeled is és a csipát és könnyebb eltávolítani.
2/7 anonim válasza:
Születése óta ilyen a szeme?
Mert ha igen, akkor valószínűleg könnycsatorna szűkülete van, amit sok esetben kinőnek a babák, másoknak pedig beavatkozással (könnycsatorna-átmosással - állítólag nem fáj) próbálják kitágítani a könnycsatornát.
3/7 anonim válasza:
Házi praktikaként használj először anyatejet. Cseppent a szemébe, hátha javul. Ha nem, nézesd meg orvossal, nehogy komoly dolog legyen! S az is előfordulhat, amit a második hozzászóló írt! Az én fiam is átesett egy tisztításon, csak én sokáig húztam, halasztottam. Nem fájdalmas a babának, csak kellemetlen, mert lefogják.
Megjegyzem, hogy nagyon sok pár napos babát is elvisznek könnycsatorna tisztításra. De előtte mindenképpen nézesd meg a gyermekorvossal!
4/7 anonim válasza:
én kamillával kenegettem ahogy az első válaszadó írta, pár nap alatt elmúlt. ha nem múlna el az orvos ír rá cseppet, ha attól sem, akkor valószínű szükülete van.
5/7 anonim válasza:
Először próbáld meg házilag kezelni: kamillás vattával töröld át a fül felőli oldaltól a szemzug felé, minden törléshez használj új vattát. Majd masszírozd a szemzugot, h. ki tudjon ürülni a váladék. Ha nem múlik el 1-2 hét alatt, menj el a háziorvoshoz és kérj szemcseppet. A masszírozást ne hagyd abba! Ha a csepptül sem múlik, menj el a gyermek szemészetre, és sajna át kell mosni a könnycsatornáját. Én végigzongoráztam nemrég a kicsivel, sajna átmosás lett a vége, túl szűk volt a csatornája. Ne izgulj, nem fáj nekik, csak az a rossz, h. lefogják a kis fejét, kb. 2-3 percig sír utána... Remélem hamar rendbe jön!
6/7 anonim válasza:
Az enyémnek is ilyen volt ennyi idősen. Cseppet irt ki a doki és a szemzugot kellett maszirozni (én nem tettem). Pár nap alatt elmúlt neki.
7/7 anonim válasza:
Pont ennyi idősen volt KÖTŐHÁRTYÁS a kislányom. Gondolj erre is, mielőtt házi praktikákhoz folyamodsz. Ha esetleg ez lenne a baj, jobb, ha minél előbb kap megfelelő szemcseppet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!