Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Élettani bukás, vagy reflux?

Élettani bukás, vagy reflux?

Figyelt kérdés
A babám 10 hetes. Tápszeres. Általában 150 ml-t eszik, de előfordul, hogy nem eszi meg az egészet. Etetés után amikor felvesszük, hogy böfizzen, mindig kijön egy nagy adag tápszer. Később is bukik kisebbeket, az annyira nem vészes. De etetés után mindig egy nagy adag visszajön neki. Ez normális? Vagy refluxos? Vagy valami más oka lehet?
2022. júl. 25. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Milyen bukas, bukas az iskolaban van.
2022. júl. 25. 12:29
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Ha nem öklendezik, nem kíséri sírás ezeket a bukásokat (szóval a sav nem marja a nyelőcsövet), jókedvű a gyerek és gyarapszik rendesen, akkor szerintem nincsen baj.

Mi is keresztülmentünk ezen a parán, kórházban is voltunk. Végig azon pattogtak, hogy igény szerint etessem, de 3 óránként?! Nem is értem hogy fér meg ez nekik egy mondatban, meg hogy miért kap tápszert, fejjek többször és lesz elég tejem (az enyém kiegészítésként kap tápit)… nem lett 10 hét alatt elég.

A lényeg, hogy semmi baja nincs a gyerekemnek, ő ilyen, majd kinövi.

2022. júl. 25. 12:36
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Refluxnál az etetés után jóval félig emésztett savanyú szagú cucc jön vissza. Gyakorlatilag hány.

A ti esetetekben viszont valószínűleg nem erről van szó, de így is lehet tenni ellene.

Pl: Több részletben kínálni illetve véletlenül se vállon atvetve büfiztetni. Fizika: megnyomódik a gyomra és küldi is vissza.

2022. júl. 25. 13:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam azt is, hogy nem veszem fel rögtön evés után. Akkor is kijött az az adag belőle. Csak akkor a ruhájára.

Szerdán úgyis megyünk a gyerekorvoshoz, majd rákérdezek nála is. Csak gondoltam gyűjtök itt egy kis tapasztalatot, hátha valaki volt hasonló helyzetben.

2022. júl. 25. 13:30
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

Az én babám is ilyen jó étkű még mindig most 5 hónapos és közel 9kg.

Ő nem bukott sokat,neki vissza csordogált a torkába és mindig fulladt. Így párnát tettünk a feje alá,a tejcsimet fejtem mert nem cicizett és vettem bele sűrűsítőt a tápszerből meg AR-re váltottam. Na onnantól jobb lett. Olyan 3 hónapos korától pedig már jobban zárt neki a gyomra és megszűnt a fulladozása,azóta nem kell neki a sűrűbbet adni.

Nekem amúgy azt mondta az orvos,nem baj ha bukik mert csak a felesleg jön ki belőle átlagba. Persze vannak kivételek amikor gond is lehet,de ha szépen fejlődik,gyarapodik akkor szerintem nincs baj,csak biztosra megy az evéssel :))

2022. júl. 26. 06:45
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
És ha nem eszi meg az egészet akkor is sokat bukik? Az én babám 10 hetesen 100 ml-t tudott enni. Ha többet evett az ki is jött. 😅
2022. aug. 10. 16:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ebbe vagyunk mi is..8 hetes a babánk, 3 napja éjszakánként a 100 ml helyett 30-50 ml iszik.. ha kicsivel több megy le, ki hányja.. de viszont reggel 9-10 körül meg bír enni 140 ml is .. Reflux lenne?
2022. szept. 11. 18:29
 8/8 A kérdező kommentje:
A fiamnál azt vettem észre, hogy nem a mennyiségtől függ, hogy visszajön-e neki. Hanem hogy mennyi idő telt el 2 evés között. Ha kevés, akkor sokkal több jön vissza. A védőnő azt mondta, azért van, mert lassú az emésztése. És ha rövid időn belül eszik, még az előző adagot nem dolgozta fel. Ha hosszabb idő telik el, nem bukik vissza, vagy maximum egy picikét csak.
2022. szept. 11. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!