Hogyan, mit tegyek? 6 honapos kisbabamnak fitymaszukulete van, de mar kadba ul es nem tudom huzogattni!
Én a nagynak nem húzogattam, műtét lett az eredménye. A kicsinek húzogatom 4 hónapos kora óta, egy hete teljesen hátra lehet neki húzni, most 14 hónapos.
Miért nem tudod a kádban húzogatni? Én mindig ott szoktam, a vízben sokkal könnyebb.
tegnap voltunk pont a háziorvosunknál,és rákérdeztem erre is(ismét,mikor hazahoztam akkor először). azt mondta h 1éves koráig semmit nem szabad csinálni vele, ő akkor majd megnézi és h régen volt "divat" ez a fütyi huzogatás. nem szabad, nem lesz baja,igy kell lennie még.
ugyh én nem is csinálom neki addig. 4,5hós a fiam.
Háziorvosa válogatja, hogy ki mit mond. Az első doki nekünk is azt mondta, nem szabad, és mint írtam műtét lett a vége. A mostani doki elmondta, hogy mindenképp szabad, sőt ajánlott, mert az óvatos húzogatással (nem erőltetéssel, és feszegetéssel!) eddzük a bőrt, így rugalmasabb lesz, és nem lesz gond később.
Ha valaki szerencsés, és nem kell neki vágni, vagy felrántani, mert önállóan feljön, az tök jó, de a sebész szerint tízből egy gyerek ilyen, a többinél óhatatlan, hogy fájdalmasabb módszerrel húzzák fel.
Így mindenki azt csinál, amit akar, de én ajánlom az óvatos húzogatást mindenkinek, attól függetlenül, hogy nem vagyok doki. De tapasztalat, hogy az óvatos húzogatással egyáltalán nem tudsz ártani a kicsinek, ha meg hátrarántja a doki, az egyrészt ott is nagyon fáj neki, másrészt meg még legalább egy nap, amíg nem sír pisilésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!