Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon eleven baba?

Nagyon eleven baba?

Figyelt kérdés

Babám most lesz 2 éves. Iszonyatosan okos és boldog gyermek, de égedelem rosszaság. Napközben egyedül vagyok vele és a nagyobbik gyerekkel, de úgy érzem, kikészülök a kicsitől. Néhány pl.hogy miért: amíg a dolgom csinálom addig kipakol és szétdobál mindent amit ér. Szájába vesz direkt apró dolgokat és röhög. Wc kefével lemossa a wct, sőt a wcbe bedob cumit, játékot. De a legújabb: odapisil és kakil ahová a kedve tartja, pedig képes bilibe is, csak nem szól. Amíg mosdatom addig is talál rosszat, halmozza a rosszaságokat, így már az egész napomat az teszi ki, hogy a károkat helyrehozom utána. Alig tudok pár dolgot megcsinálni mellette. Ha leülök és rajzoljunk, kirakózunk, akkor nincs semmi baj, de egész nap nem tudom lefoglalni őt. Ahhoz meg nagy a korkülönbség a gyerekek között, hogy együtt ellegyenek.

Hogyan lehet ebből a helyzetből kijönni és idegbaj nélkül túlélni a napokat? Imádom a gyerekeim, de most nem bírom, elfáradtam... :(

#baba #Égedelem
2022. júl. 3. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog jutott eszembe.

1. Ez a kisgyerek a te figyelmedet akarja, de nagyon, ezért rosszalkodik. Mennyit játszotok? Jár közösségbe, bölcsibe? Tesója ovis? Együtt miket csinálnak? A tesó nem követi a rosszaságokban?

2. Gyerekbiztossá kéne tenni a lakást, mint amikor még tényleg baba volt. Gyerekzár mindenhová, ajtókat csukni, kulcsra zárni, a fürdőszobát is, mert magára is veszélyes lehet, ha ilyeneket csinál. Aztán hagyj neki pár szekrényt pl. konyhában a műanyag dobozokat, lábasokat, amiket nem tud eltörni, hogy azokat kipakolja, a játékait meg hadd dobálja a szét, majd összepakoljátok. Nekünk ez a fajta gyerekzár eléggé bejött:

[link]

Nem olcsó, de ezt nem tudja kiakasztani, kipattintani, stb., a mágnes napközben meg mondjuk a zsebedben van, hogy nyitni tudj, amikor kell.

2022. júl. 3. 21:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon keveset tudok játszani vele, a házimunka miatt is. 8 éves a tesója, sokszor foglalkozik vele, de nem várhatom tőle hogy egész nap babusgassa. Még nem bölcsis,2 hónap múlva megy.
2022. júl. 3. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Alszik délután? Én pl arra ideozitem a házimunkát, vagy estére, hogy napkozben minél többet tudják foglalkozni a gyerkőccel. Persze, ha olyan napja van, hogy nem igényli, hogy ott legyek, akkor közben teszek-veszek. De amiket leirsz, szerintem nem extrém, az én lányom is pakol ezerrel mindent amit eler, ha hozzáférne a wc-hez, biztos ő is megvizsgalna alaposan, o is a szajaba vesz mindent, ezért nagyon kell figyelnem, de én ezt nem erzem durvanak, szerintem ez a természetes. Tényleg bababizzossa kell tenni a hazat, és inkább vedd lazábbra a házimunkát, az úgyis megvar :)
2022. júl. 3. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
2 éves baba? Komolyan?
2022. júl. 3. 22:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Tanácsot nem igazán tudok adni, de az én 2.5 éves gyerekem ugyanilyen 🤷

Én egyedül vagyok vele és sajnos ő is úgy érzi, kevés időt töltünk együtt, keveset játszunk. Valószínűleg tényleg így van, de muszáj a háztartást ellátnom, van állatunk és kertünk. Ha próbálom bevonni a feladatokba, megkeresi, hogy mivel vonja magára a figyelmem, pl zöld szőlőt eszik, a wc kefével szaladgál, a tűzhely gombjait csavargatja...

Ha van ötleted, várom én is.

2022. júl. 4. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

A tűzhely gombjaira ez nekünk nagyon bevált utolsó, nézd meg, hogy le lehet-e húzni előrefelé őket, mert úgy kell feltenni. Legalább egy gonddal kevesebb.

2022. júl. 4. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:
2022. júl. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!