Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol keressek a neten olyan...

Hol keressek a neten olyan személyt, aki házhoz jönne hozzánk alkalmanként 1-1,5 órát angolozni a kisbabánkkal?

Figyelt kérdés

Nem bébi-sytter-t keresek, hanem olyan vkit, aki velem együtt játszana a babánkkal és közben csak angolul beszélne hozzá.

Eddig nem jártam sikerrel a neten, nem találtam sehol ilyen személyt.

2010. szept. 19. 18:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19:00: azt nem kell elmagyaraznod, hogy a baba-korszakban a legfogekonyabbak, mert ezt en is tudom - leven, hogy ketnyelvu csalad vagyunk kulfoldon. Csakhogy heti 1 ora semmit sem jelent arrol nem beszelve, hogyha valaki borzaszto akcentussal elkezd hozza beszelni, csak art, mert azt tanulja meg, utana mar nem lesz alkalma atallni. En is ennek a levet iszom, mert hiaba tanultam nagyon sok evig az angolt meg hiaba ez a szakmam, igy is van egy kis akcentusom, mert olyan prima tanaraim voltak, hogy kb. kozepfoku nyelvvizsgaval oktattak a suliban, igy ezt mar nem lehet belolem kinevelni. Hat baromi szep igy elszurni a dolgot.
2010. szept. 19. 20:15
 12/21 anonim ***** válasza:
Folyékonyan beszélni egy idegen nyelvet mikor a többiek még csak az abc-t tanulják? Alkalmanként 1-1,5 óra alatt??? Hol élsz te?? Ember nincs a földön aki ennyi idő alatt folyékonyan megtanul egy nyelvet. A dolognak akkor van értelme ha te anyanyelvi szinten beszélsz egy nyelvet és úgy tanítod rá a gyermeket. De úgy, hogy valaki akcentussal, esetleg hibás nyelvtannal, kiejtéssel próbálgatja tanítani a gyereket... Igen, árt neki.
2010. szept. 19. 20:21
 13/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a negatív és pozitív hozzászólást egyaránt. Levontam a megfelelő konzekvenciát.

Annyit szeretnék megosztani veletek, hogy én pont azért nem beszélek a babámhoz, mert

1, az anyjától az anyanyelvét tanulja meg helyesen

2, hibás angoltudásommal nem fogok neki beszél

És azzal ártok neki, hogy angolul néz minden egyes mesét? Persze csak elalvások előtt.

2010. szept. 19. 20:33
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia!Én gondolom h a babák nagyon fogékonyak ebben a korban.És abban is igazad van,hogy jó ha 8.-os korára már nyelvvizsgája van,mert ahogy elnézem a mai tizenéveseket,nagyon magasra emelték a mércét nekik..sajnálom is ezért őket.A mi időnkben,még ritkaság volt,ha vkinek érettségire volt nyelvvizsgája,ma azt nézik ki,akinek nincs.A válaszadóktól nem értem,h miért feltételezik azt,h egy angolul rosszul beszélő bébiszittert fog a kérdező alkalmazni.Biztos van esze h nem tesz így.A heti egy alkalom a semminél is jobb,és gondolom nem ez lesz az egyetlen alkalom,amikor angol szót hall.Egy bajom van csak,ami ugyanaz,mint a fiatalsággal volt:hogy szerencsétlent már alig pár hónapos korában elkezdik okítani,mert ez a mai kor elvárása h ilyen követelményeket támaszt a gyerekekkel (is) szemben..Tudom h ő ezt játéknak éli meg,de én meg azt tudom,h hosszútávon nem az,mert célja van.Nem marad neki kötetlen,felhőtlen gyermekkor:(
2010. szept. 19. 20:48
 15/21 Tinker Bell ***** válasza:

Egy szóval nem mondtam, hogy másfél órás tanulgatásokkal meg lehet tanulni egy nyelvet! Nyilván idő kell hozzá, de még mindig nem annyi, mint egy felnőttnek!

Az akcentusról meg annyit, hogy teljesen mindegy milyen szinten beszélsz egy nyelvet, mindig is lesz némi hiba benne, rögtön kiszúrják hogy magyar vagy! Ha másért nem, azért mert irodalmi nyelveket tanítanak az iskolában/óvodában és az adott országban közel sem ebben a stílusban beszélnek.

2010. szept. 19. 20:50
 16/21 anonim ***** válasza:

Jol csinalod kerdezo. Nezzen angolul meset, jol teszed, hogy nem beszelsz hozza te magad angolul.

Az akcentus dologrol nekem meg mindig az a velemenyem, hogyha anyanyelvi tanarok tanitananak, nem lenne problema, de angol szakra is tobbsegeben olyanok mennek manapsag, akiknek meg kozepfoku nyelvvizsgat is nehezen sikerul osszehozni. Nem irodalmi nyelvet beszelek, hanem normalisan, mivel ebben elek, ismerem minden ki reszet, megis eszreveszik, mert a draga tanaraink sem tudtak normalisan angolul meg az egyetemen sem. Elsosorban nem az o hibajuk, hanem a rendszere, hogy nem anyanyelvi tanarok oktatnak. Ezert ha valaki a gyereket idegennyelvre akarja tanitani, az remek otlet, ha van anyanyelvi beszelo vagy legalabb nem a szomszed Erzsi neni tanitja csak azert, mert mar van egy kozepfokuja. 17 voltam, mikor Magyarorszagon letettem a felsofokut es latom, hogy azota meg mennyit valtozott a kiejtesem most, hogy mar anyanyelvi kornyezetben elek. Meg a felsofok is baromi messze van az anyanyelvi szinttol, manapsag meg fizeteskiegeszitesnek mindenki nyelvet oktat kozepfokuval...

Felreertes ne essek, nem vagyok a korai nyelvtanitas ellen, hanem epp, hogy mellette vagyok, de csak a megfelelo formaban. Miert? Mert oda jutottunk, hogy manapsag mar a pici gyerekeket celozza meg a marketing es arrol szol az egesz, hogy minel tobb penzt emeljunk ki a szulok zsebebol olyanert, amirol csak 10-15 ev mulva fog kiderulni vagy soha, hogy nem volt haszna. Kicsit olyan ez, mint a fogyasztotabletta. Ne legyen tul hatasos, mert ha valaki mar lefogy, nem fog tejelni. A nyelvoktatas Magyarorszagon epp ilyen. Nehogy jol megtanuljon, mert kesobb nem fog szazezreket kifizetni nyelvtanfolyamokra. Szoval ennek tudataban erdemes keresgeni. Legyen anyanyelvi beszelo es ne heti 1 orara, mert az nem er semmit.

2010. szept. 19. 21:02
 17/21 anonim ***** válasza:
A mese angolul nagyon jo otlet. Tapasztalatbol beszelek. Ocsem es koztem nagy a korkulombseg (9 ev). Gyerekkent mindig a kulfoldi adokat meseket nezte mert annak idejen kulfoldi adok voltak a tv-be nemetul (rtl, sat1 es tarsai). Annyira megtanul nemetul, hogy hihetetlen. Beszeli a nyelvet, persze irni nem tudot mert sosem tanult. 8-dik osztalyos koraba jart nemet nyelvtanarhoz ahol megtanult nemetul irni. O nagyon sok hasznat vette.
2010. szept. 19. 21:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Sajnalom, de a kedves kerdezo ezzel semmit sem fog elerni. Mi kulfoldon elo magyar csalad vagyunk. Sajnos eleg hamar vissza kellett mennem dolgozni. Igy kisfiam angol anyanyelvu bebiszitterhez kerult 1 eves koraban, napi 8 orat. Mivel otthon magyarul beszelunk, ket evesen mar gyonyoruen beszelt ( utanozott ) minket magyarul. Angolul csak par szot mondott. Most 2 es fel eves. Kicsivel tobb mint par szot tud, de csak magyarul beszel, meg a bebiszitterehez is.

Ez napi 8 ORA foglalkozassal ertuk el.

Szerintem a napi 1 ora nyelvtanulas semmi.

Egyebkent az en szuleim is egesz gyerekkent probaltak ram eroltetni a nyelvtanulast. Annyira emlekszem gyerekkorombol, h megtanultam a verseket franciaul, de SEMMIT nem ertettem beloluk!!

Nekem ez a szemelyes tapasztalatom.

2010. szept. 20. 00:34
 19/21 A kérdező kommentje:

A közbenső kommentem óta beírt hozzászólások alapján úgy látom jól teszem hogy nem beszélek hibás angolommal a babánkhoz,és a meséket kizárólag angolul nézi.

Az alkalmankénti angoltanítás meg ezek szerint akkor tényleg felesleges.

Köszönöm a válaszokat

2010. szept. 20. 07:43
 20/21 Tinker Bell ***** válasza:

Már csak azt nem értem, miért kellett lepontozni! Miért fáj egyes embereknek, ha más őszintén elmondja a véleményét, ami nem tucatvélemény, és nem olyan birka mint az emberek nagy része, hogy csak bólogat, oda húz ahol többen vannak!

Nem anyáztam senkit, csak a véleményemet és tapasztalataimat mondtam el!

2010. szept. 21. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!