Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális,hogy csak hason...

Normális,hogy csak hason hajlandó aludni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Kérek adjatok tanácsot

Kislányom születése óta csak hason tud elaludni

Ha oldalára rakom,5perc után felébred,ha ott szobrozok mellette sem tud mélyen elaludni,ki van támasztva a hátánál,a pocijánál,ugy sem jó,izeg,mozog,sír,fészkelődik

Ha nem támasztom ki,ugy sem

Ha hanyatt rakom,ugy sem jó neki,akkor sem alszik

Már teljesen kivagyok,mit rontottam el?

2.baba,nagyfejtörést okoz

Védőnő,és a doki is azzal jön,hogy probálgassam...hát hogy?

Volt,hogy egész nap szinte ott álltam a kiságy mellett,és nem aludt 14 óra alatt,csak 20 percet,estére meg kb. ugy sirt,visitott a kialvatlanságtól,hogy fájdalmas volt hallgatni,aznap este 3 órámba telt mire el tudtam altatni

Kérlek segítsetek,mi tévő legyek?

Fog ez változni?

2022. jún. 16. 10:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem szent írás ,hogy oldalt kell aludni. Ha neki úgy jó akkor aludjon úgy!
2022. jún. 16. 10:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Enyém hason alszik mióta megszületett, mi ezzel a gond? Ha szobrozol mellette érzi hogy ott vagy persze hogy nem tud elaludni. Vegyél egy legzesfigyelot ha ennyire parázol és pont
2022. jún. 16. 10:41
 3/10 A kérdező kommentje:

Van légzésfigyelőnk

Azért állok ott,hogy hátha megszokná az oldalt alvást,de ugy látom veszett ügy

Jött ugye a védőnő,pont aludt a kislányom...meglátta hogy alszik,kikapta,majd átfordította hanyatt...mondja na igy kell aludnia,mert hason káros

Káros a tüdőnek,csipőnek,gerincnek,az arca lapos lesz stb

A mozgására is hatással lesz

Másnap mentünk dokinőhöz,szintén ugyan ezt mondta

Ez volt egy hete,azóta probálgatom,de nem megy

2022. jún. 16. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont a védőnő ajánlotta hogy hason aludjon mert úgy jobban alszanak a babák.

Ne pörögj ezen, a védőnőd meg egy tapló. Mit képzel magáról hogy az alvó gyerekedet nekiáll fordítgatni??

Hagyd azt a szegény gyereket, hadd aludjon úgy ahogy neki kényelmes. Lapos lesz az arca, órási 😅😅 Ha meg hanyatt aludna akkor meg a feje lenne lapos.

2022. jún. 16. 11:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekem végig hason aludt, most 9 hónapos semmi baja. Ez egy régi, elavult hülyeség, hogy rossz ha hason alszik. Hagyd azt a babát aludni ahogy szeretné.
2022. jún. 16. 11:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a csípőfejletlenségre a hason alvást ajánlottàk. 🤨
2022. jún. 16. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Érdekes védőnőd van. Alhat hason nyugodtan, semmi baja nem lesz. Mielőtt jön a védőnő keltsd fel, hogy ne lássa aludni.
2022. jún. 16. 11:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kínoznám szegény babát, aludjon hason, ha máshogy ennyire nem megy neki. Az alváspozicionálók használatát meg épp annyira nem ajánlják mint a hason altatást. Múltkor olvastam, hogy ha minden igaz, akkor talán megvan a bölcsőhalál oka, ami egy enzimmel hozható összefüggésbe, nem a hason fektetéssel. Kislányom 5 hónapos kora óta átfordul a hasára, hiába teszem le a hátára. Legyen a matrac megfelelő, és ne legyen semmi a kiságyban, takaró, rácsvédő sem. Nem hiszem, hogy így megfulladna. A hirtelen csecsemőhalál meg ha csak ezen múlna, akkor már eltűnt volna teljesen a háton fektetéssel (de nem tűnt). Ha tudod, hogy jön a védőnő, akkor előtte fordítsd meg :)
2022. jún. 16. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha hason alszik nincs annyira moro reflex vagyis nem kelti fel magát feleslegesen.
2022. jún. 16. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha hason jó, aludjon hason. Egyébként nálunk háton alvásnál a pólya vált be. Újszülöttként észrevettem, hogy valószínű zavarja, ahogy össze-vissza kalimpálnak a kezei-lábai, állandóan felébreszti magát vele hiába kábult el a cicin. Becsavartam egy pokrócba, iszonyat jót aludt, úgyhogy be is szereztünk egy pólyát neki, amit szép lassan hagytunk el, de viszonylag sokáig használtuk.
2022. jún. 16. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!