Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálunk rosszul?

Mit csinálunk rosszul?

Figyelt kérdés

12 napos a babánk, és iszonyat sokat van fent, kínlódás minden napunk.

Ma is 5kor indult a napunk. Cicizett fél órát, majd próbáltuk büfizetetni vagy 20 percen keresztül (ez mindennap így van, mert egyszerűen nem megy neki, és ha egyáltalán nem sikerül akkor biztos visszajön az összes tej).

Akkor nagy nehezen büfizett, de még cicit akart, kapott, közben bekakált, pelusozni kellett.

Utána megint egyértelműen cicit akart, kapott, de úgy habzsolt, hogy visszajött neki az egész. Utána elkezdett csuklani, amitől szintén nem alszik vagy 15 percig, és ez napi 4-5 alkalom.

Itt van fél 8 és még most is próbálja az apja elaltatni.

Utána, ha lerakja a kiságyba 5 perc múlva visít.

És ez megy 9 napja mióta itthon vagyunk.

Biztos vagyok benne, hogy ennyi idő alatt túlfárad, de egyszerűen nem hajlandó elaludni. Maximum rajtunk, de nem tudunk egész nap feküdni.

Az éjszaka az megint egy külön téma, mert még egyszer sem aludt a kiságyában.

De mit lehetne csinálni, hogy ne 1,5 óra legyen a szoptatás meg utána még a plusz kínlódás a büfizéssel?

Volt kint szoptatási tanácsadó tegnap. Szerinte is elég hosszú ez az idő, amit egy-egy szoptatással eltöltünk.

Bár inkább az zavar minket, hogy egyszerűen nem tud hatékonyan büfizni, és azzal szenvedünk órákat.

2022. jún. 15. 07:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A klímát nem lehet kisebb fokozatra állítani?

Nem a hőmérsékletet, hanem az erejét.

2022. jún. 15. 10:19
 12/17 A kérdező kommentje:

Kb 10 éves a klíma, és csak 3 fokozata van, amiből a legalacsonyabb is elég erős, még nekem is, nemhogy a bébinek.

Mármint,ha mondjuk, ahhoz viszonyítom, hogy a szüleimnél zsír új van, és a legalacsonyabb fokozat olyan csendesen, és gyengéden működik, hogy az valami fantasztikus 😅

2022. jún. 15. 10:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azon kívül, hogy nem ràzòdtatok bele a kisbabàs èletvitelbe, nincs gond. Egy pici baba ilyen. Sokat van mellen, ha valamire szüksège van, ès nem kapja meg azonnal, sìr, nem jó neki, ha leteszik. Ezeket meg kell szokni.

Mi van, ha nem büfiztetitek? Nem minden babànak van rà szüksège.

2022. jún. 15. 12:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én a büfiztetéshez szólnék hozzá. Biztos, hogy van köze a tej visszajövetelének? Ha a fiam bealszik cici közben, nem keltem fel büfizni, csak ha ébren van. Akkor is egyszer sikerül, egyszer nem. Így is, úgy is egész nap jön vissza a tej, ha büfiztetjük, ha nem. Még nem figyeltem meg összefüggést. Max a pociját bánthatja a bentmaradt levegő.

Akárhogy is altatod, lég kitartó, előbb utóbb alakul az. Nekünk az első egy hónap volt húzós. Éjjel nem akart aludni. Úgy viselkedett, mintha nappal lenne: nézegetett, ficánkolt negyed óránként kelt. De próbálkoztunk, aztán beállt. Nem mondom, hogy most átalussza az éjszakát, de ha fel is kel, eszik egy picit, majd alszik tovább. 1-2-szer kel.

2022. jún. 15. 13:02
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

Tök normális, nekem 9 hónapos koráig csak rajtam aludt el a kisfiam. Konkrétan félig ülve, kipárnázva aludtunk együtt. Majd mellettünk aludt. Most már 3,5 éves múlt. Ovis és egyedül alszik a szobájában. Legyen annyit mellen, amennyit szeretne, aludjon veled/rajtad ha eleinte szeretne. Pont ez alapozza meg a kis biztonságérzetét a külvilág felé.

Az eleje egy pokol volt és azt hittem örökké tart. De nem. Elmúlt. A tesóját már sokkal könnyebben éltem meg. Kitartást!

2022. jún. 15. 13:02
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

6 hetes koráig csak rajtam aludt, aztán bárhol, csak rajtam nem. A kiságy csak dísznek van, nem sokat volt benne az elmúlt 7 hónap alatt.

Semmi gond vele, úgy viselkedik, mint egy 12 napos baba, akinek minden új, hisz most tanulja a létezést.

Pár hét, és jobb lesz. Most az a feladat, hogy egymásra figyeljetek, ő alkalmazkodik a kinti élethez.

2022. jún. 15. 14:28
 17/17 anonim válasza:
Az első napok, hetek erről szólnak. Összekell szokni, megkell ismerni egymást, kitartást és amikor van lehetőség 5-10perceket szundítani akkor legalább az egyikőtök használja ki.
2022. júl. 15. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!