Nyaki blokk? Csigolya csúszás?
Nyakcsigolya elmozdulást csak röntgen felvétel alapján lehet egyértelműen igazolni.
Az 1-es, 2-es nyakcsigolya elmozdulása életveszélyes állapot, légzésbénulással járhat.
Ha ez felmerült, mindenképpen orvoshoz vinném, egyebekben fenntartásokkal kezelném ezt a 'diagnózist' és a hipotónia valódi oka(i) után (is) kutatnék.
Hónapok óta jártok Dévényre eredmény nélkül.
Hát persze. Ott nem az eredmény a cél,hanem a hosszú kezelés valami jól hangzó idióta diagnózis alapján.
Vidd el orvoshoz sürgősen! Ortopédus és fejlődésneurológus lássa mindenképpen!
Utána lehet csak bármit mondani. És röntgenezzék is meg!
Szia! Nálunk ugyanez volt/van. Már rögtön az elején szoptatási nehézségünk vot. Elvittem a gyerekorvoshoz, aki rögtön látta, hogy valami van a nyakával, csak az egyik oldalra fordítja a fejét, de mondta, hogy tegyem mindig máshogy a kiságyba, érje több oldalról inger. Nem hagytam magam, mert éreztem, hogy itt más lesz a baj. Elvittem Dévényeshez, aki mondta, hogy hipoton és nyaki blokkja van, vigyem kiropraktőrhöz. Oda is elvittem és valóban mondta, hogy az 1. nyakcsigolyája el van csúszva. Összesen 3 kezelésen voltunk nála, mire azt mondta rendben van.
A fejlődés neurológus ugyanazokat mondta amit a Dévényes, hipoton és idegrendszeri éretlensége van.
A következő gyerekorvosi látogatáson mondta a dr.nő, hogy légzési nehézsége van a babának, kapkodja a levegőt. (Szerinte ez nem a nyaki blokk miatt van, szerintem viszont biztosan.)
Nálunk jól alakult a mozgásfejlődés, csak a kúszás volt szabálytalan, de mi már pár hetesen csináltuk a kezeléseket.
Tényleg igaz, hogy ha érzed, hogy valami nincs rendben ne hagyd magad és járj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!