Hogy alakul egy átlagos napotok 5 hónapos babával? 5 hónapos múlt a kislányom. Én napközben minden dolgomat megcsinálom, mert játszani nem nagyon tudok vele. Viszem magammal a játszószőnyeget, azon van éppen ott, ahol dolgom van.
Elnézegeti amit csinálok, hol jobban, hol kevésbé.
A játékok nem nagyon érdeklik, ez fog változni? Még nem forog hasról hátra és fordítva, ha ezek a mozgások beindulnak, jobban elfoglalja majd magát? Nem sír sokat, inkább nyekeg... De ha nyekeg, ülhetek ott mellette, akkor is nyekeg.
enyém 8 hónapos de most sem érdeklik a játékok. forog, kúszik, mászik, ül, térdel de még csak most nyekeg igazán. amit 5 hónaposan csinált az semmi ehhez képest😅
szóval igen, fog változni. de nem feltétlen jó irányba. (nyilván lehet nálatok máshogy lesz)
"A játékok nem nagyon érdeklik, ez fog változni?"
Ezt te is érzed, hogy nagyon buta kérdés, ugye?
Persze hogy fog változni, szerintem nincs olyan gyerek a világon aki ne szeretne játszani valamivel. Legyen az baba, vagy kirakós, vagy a dömper kerekének pörgetése...
Beszélsz hozzá? Adsz a kezébe dolgokat? Viszed magaddal mutatni neki a világot?
Magától nem igazán lesz okosabb, neked kellene tanítani, mozgatni, nevelni!
Én rengeteget mondókázok vele, éneklek neki, sokat van hordozoban rajtam, beszélek hozzá. Ölembe veszem, kezébe adok dolgokat, csörgetem, forgatom neki. De van, hogy csak “gyűrjük” egymást: fekszünk az ágyon, emelgetem, csiklandozom, puszilgatom, stb.
Mostanában nagyon szereti a “kukk” játékot. Letakarom valamivel, lehúzom róla, kukkkkk, ő meg nevet.
Két hét múlva lesz hat hónapos, szerintem már kifejezetten sok interakcióra kepes. Úgy látom, igényli is, hogy ne csak a jatszoszonyegen legyen, hanem kapcsolatba lépjek vele, vagy délután az apja.
Imádja a Kerekítő mondókáskönyvben levő ölbéli játszadozásokat.
Igaz, estére olyan vagyok ettől, mint egy zombi. Iszonyú fárasztó.
A hű de jól hangzik a 8 hónapra értettem.
Nyilván tudom, hogy változni fog, úgy értettem, hogy rövid időn belül vajon leköti e majd jobban egy-egy játék. Nincs nagyon tapasztalatom, első baba, és a környezetemben sem voltak babák korábban.
5 vagyok.
most a kedvence: beteszem hason a kiságyba. Ő emeli a fejét azonnal.
Én leguggolok, elbújok előle, majd szépen lassan emelkednek fel, és egyszer csak meglát a rácsvédő fölött, akkor azt mondom kukkkkk, na ezen úgy nevet, hogy hallja a szomszéd is :)
Ezt fel oran át simán lehet vele csinálni. Derekam leszakad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!