Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mászott a babátok? Ha nem,...

Mászott a babátok? Ha nem, lett valami baja?

Figyelt kérdés
8 honapos a fiam, és nem akar se mászni se kuszni. Ülni már tud, simán kinyomja magát ulesbe, felkapaszkodik a bútorba és feláll. Mászni csak 2 cm-t képes. Hogy motovaljam ?
2022. máj. 24. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz meg egy hozzáértő gyógytornászt! Az enyém nem kúszott, de mászott, arra azt mondták, hogy oké. De vagy kúszás, vagy mászás kell.
2022. máj. 24. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
ronda lesz a kezirasa
2022. máj. 24. 11:07
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
A 2 nagyobb gyermekem nem kúszott, viszont sokáig másztak. A tiéd még azért elkezdheti, még csak 8 hónapos. Viszont az egyiket vagy a másikat ha jól tudom kell csinálnia. Rakd körbe játékokkal, amit nem ér el. Forogni forog?
2022. máj. 24. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kúszott, nem mászott. Nagy valószínűség szerint emiatt nem alakultak ki bizonyos idegpályák az agyában, és ez okozott nála epilepsziát. A neurológusunk szerint van rá esély, hogy kinövi majd.
2022. máj. 24. 11:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Tud forogni ülni felallni terdelni. Elkezd mászni és nem foltatja, felveszi a pozt, de nem mindig kiül a seggere.
2022. máj. 24. 12:10
 6/10 Derjaderja ***** válasza:
100%

Nagyon szabad tér közepére tedd. Biztosíts neki szabad mozgást (ébren ne legyen kiságyban, járókában, hintában stb).

De a kúszás határa amúgy 8 hónap, a mászás 11, viszont a korai vertikális mozgások esetleg elnyomás ezek kialakulását.

2022. máj. 24. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
a 2-est lepontozták, pedig annyiban igaza van, hogy a mászásnak is nagy szerepe van a kéz-szem koordináció kialakulásában, aminek a hiánya pl. diszlexiához, diszgráfiához is vezethet... csak kicsit leegyszerűsítve fogalmazta meg :D
2022. máj. 24. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
91%

Ne legyen semmi a közelében amibe bele tud kapaszkodni és felállni, előbb utóbb helyet kell hogy változtasson. Nálunk az segített, hogy kicsit messzebb, elé raktam a ketrecben lévő hörcsögöt a földre, és annyira küzdött hogy odaérjen hozzá, hogy elkezdett kúszni. Jó, két napig volt hogy ordított hogy nem sikerül, de biztattam, dicsértem, és csak sikerült.

Valami érdekeset rakj elé. Még van ideje bőven, el fog indulni a mászás.

2022. máj. 24. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kislányom sem akart. Ülni tudott meg feküdni.. sík ideg voltam. Doki szerint semmi gond nem volt,csak lusta .. ok..

Hát egyik nap eljött a bnőm a kislányával aki egykorú volt vele,de ő mászott mint a villám.. hozzáteszem fele akkora,mint az én babám. Szegénykémtől elvitte mindig a játékait.. na másnap elkezdett kúszni .. 3 napra rá mászni.. 9,5hós korában ment.. :) Azóta 10 éves csinos egészséges jól fejlett csajszi :) Bal kezes lett,de mindkét kezét használja. Szépen ír.. :) Csak a matek nem megy neki :D

Ne ijedj meg.. majd eljön az ő ideje is! 😊

2022. máj. 25. 07:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen igen, már mászik 😬 köszi mindnekinek!
2022. máj. 31. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!