Mászott a babátok? Ha nem, lett valami baja?
Nagyon szabad tér közepére tedd. Biztosíts neki szabad mozgást (ébren ne legyen kiságyban, járókában, hintában stb).
De a kúszás határa amúgy 8 hónap, a mászás 11, viszont a korai vertikális mozgások esetleg elnyomás ezek kialakulását.
Ne legyen semmi a közelében amibe bele tud kapaszkodni és felállni, előbb utóbb helyet kell hogy változtasson. Nálunk az segített, hogy kicsit messzebb, elé raktam a ketrecben lévő hörcsögöt a földre, és annyira küzdött hogy odaérjen hozzá, hogy elkezdett kúszni. Jó, két napig volt hogy ordított hogy nem sikerül, de biztattam, dicsértem, és csak sikerült.
Valami érdekeset rakj elé. Még van ideje bőven, el fog indulni a mászás.
Szia! Az én kislányom sem akart. Ülni tudott meg feküdni.. sík ideg voltam. Doki szerint semmi gond nem volt,csak lusta .. ok..
Hát egyik nap eljött a bnőm a kislányával aki egykorú volt vele,de ő mászott mint a villám.. hozzáteszem fele akkora,mint az én babám. Szegénykémtől elvitte mindig a játékait.. na másnap elkezdett kúszni .. 3 napra rá mászni.. 9,5hós korában ment.. :) Azóta 10 éves csinos egészséges jól fejlett csajszi :) Bal kezes lett,de mindkét kezét használja. Szépen ír.. :) Csak a matek nem megy neki :D
Ne ijedj meg.. majd eljön az ő ideje is! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!