Anyatejes babánál mikortól SZÜKSÉGES már 2. étkezését kiváltani? 7 hósan korai?
Akár egy éves korig is elhúzódhat a hozzátáplálás, ami az anyatej MELLETTI kóstolgatást jelenti. Egy éves kor után már ajánlatos kiváltni a szopikat (reggel/este maradhat).
De akár 4 hónaposan is lehet már a 10órai gyümi és 5 hónaposan az ebéd főzelék.
Hagyatkozz a babád igényeire.
mi most vagyunk 8 hósak, és tegnap óta nem kér cicit délben, csak kajcsit. ezt egy hete kezdtem el. a többi étkezés mind anyatej.
amúgy 8 hósan 2 étkezés kell már, 10 hósan 3 étkezés, és ebben a korban kiváltható (ez azoknál van, akik inkább a szoptatást helyezik még mindig előtérbe a hozzátáplásá helyett, én is ezek közé tartozom:))
NEM SZÜKSÉGES
Lányom:
6-8 hó 1x ebéd
8-10 hó 2x ebéd, uzsonna
10-12 hó 3x ebéd, uzsi, reggeli
1 éves kora után (máig)4x eszik, hozzjött a vacsora
1 éves koráig négyszer cicizett, azóta (most másfél) háromszor.
A déli(kaja utáni) cicizés 7 hónaposan maradt el.
Én hozzátápláltam, nem az elválasztás volt a célom.
Mi az elsőt váltottuk ki 8 hósan, a másodikat 10 hósan, a harmadikat 12 hósan.
Nincs ilyen, hogy szükséges, csak 6 hó felett jó ha már eszik mást is, mint anyatej (vitaminok + vas miatt).
Az én lányom most múlt el 7 hónapos, 6 hós korától tízóraizik gyümölcsöt, és két napja már az ebéd után sem kéri a cicit. Így megmarad a reggelire, uzsira és vacsira az anyatej. Szépen fejlődik, ráadásul simán bevág 1 üvegnek megfelelő kaját egyszerre. A tízórai kiváltása nekünk 3 hétbe került.
Szerintem nem korai. Próbálkozz, ha éhes marad adj neki tejet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!