Baj, ha egy 10 hónapos naponta fél órát mesét néz? Nem ilyen értelmetlen mesére gondoltam, meg az öldöklősre. Vannak fent YouTube-on nagyon aranyos mesék dallamokkal.
Hát, naná, hogy nem, 8-as, a fejemben meg nem fordulna! Szerinted a kütyükorszak előtt a gyerekek számára nem volt élet?
9-es, senki nem állította, hogy nem tanulnak meg beszélni vagy hogy utálnak kint lenni! Azt viszont állítottam, hogy nem tanulja meg lefoglalni magát a saját gondolataival, nem tud lelassulni, mert folyamatosan az ingert keresi.
Nekem úgyse hiszel. De ha már Vekerdynek se, az egyértelműen a te hibád. [link]
Nem a mesével van feltétlenül a baj, hanem a fél órával, az egy ekkora gyereknek nagyon-nagyon sok idő. Mondjuk egy 10 hónapos gyereket fél óráig le se köt szerintem a mese, gondolom jön-megy a lakásban, a mese meg a háttérben vibrál, akkor meg már minek. Egy 5 perces mesét azért végig tudnak ülni már, de ennél többet nem (legalábbis az én lányom biztos nem bírt volna), arra jó, amíg elmosogat az ember, vagy gyorsan csinál valamit, amit gyerekkel nem lehet. Ha viszont összesen fél órányi mesét néz, mert 6x5 percre odarakod a képernyőt bámulni, azt soknak tartom. Nincs szüksége 30 percnyi mesenézésre 10 hónaposan.
Én ellenzem ilyen kicsinek, igen. És nem néz tévét a lányom, se mesét, 14 hónapos lesz, egy valamikor kapcsolom be, ha körmöt vágok neki, mert máshogy nem bírom a fenekén tartani, heti 1x. Telefont se kap, és én is alvásidőben telefonozok, vagy ha nagyon muszáj. A háttérben se megy a tévé. Rádiót vagy zenét hallgatunk, ha olyan van. Nem leszek örökké meseellenes, de még bőven elvagyunk nélküle, nem történik semmi, ha csak másfél évesen, vagy 2 évesen kezd el mesét nézni. Egy másik kérdésnél már leírtam, hogy nálunk van sajnos negatív példa a családban, ami miatt én inkább óvatos vagyok a médiafogyasztással. Biztos van, amiben ti vagytok szigorúbbak, és én vagyok engedékenyebb :) Amúgy az 5-ös válaszoló nem én vagyok :D
Nem csak az a baj hogy öldöklős-e, a tévé túlstimulalja az idegrendszerét. Szerintem napi rendszerességgel sok még a fél óra is 10 hónaposnak.
8-as, nem, telefont sem kaptak soha a kezükbe, még a várakozáshoz is mindig inkább könyvet vittem.
Jajj nem kell az álszent duma Anyucik!
Fél óra mesétől semmi baja nem lesz!
Vagy azt akarjátok mondani, hogy a gyerek 3 éves koráig egyszer sem kapcsoltátok be a tv-t, sem a számítógépet de még az okosteló sem volt a kezetekben amikor gyerek is jelen volt? Neeee 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!