Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babámnak vizes hasmenése...

Ha a babámnak vizes hasmenése van napi 2x 3x az nagy baj?

Figyelt kérdés
5hónapos a kislányom, pár napja őszibarack pépet kapott mert az alma nem nagyon ízlett neki, de aztán abba hagytam mondván talán túl korai. Külföldön élek itt már a fülemet rágják a hozzátáplálással mert a lányom napi 7-8x szopik még naponta. A lényeg hogy tegnap és tegnap előtt is 3x vizes széklete volt a babónak, ma még csak 1x. Nincs láza, mosolygós, de a kakit nagyon nehezen préseli ki sok sok gázzal körítve. A kaki nem büdös, viszont világos sárga, a pelus beszívja és tele van gyümölcs darabokkal. Lehet hogy még várni kéne a gyümikkel, vagy valami vírus lehet?
2008. dec. 18. 18:51
 1/7 A kérdező kommentje:
ja és nem olyan sokat kakil, de most is hallom hogy háborog a pocija...mindig is hasfájós volt de ez most rosszabb. Viszont állandóan vadul rág valamit, és persze ömlik a nyála is,lehet a fogzástól is?
2008. dec. 18. 18:55
 2/7 A kérdező kommentje:
gyömölcs darabok alatt értsd: reszelt alma pl.
2008. dec. 18. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdjel mar el neki enni adni, mert most csak anyatej es oszibarackot kap, ugye? Fott krumplit, oszibarackot, almat, csirke husit, ceklat, sargarepat, kekszet almaval (cukor nelkul!!!)ezeket add mar neki, fontos, hogy szokja az izeket. Bar, ha ilyen sokszor szopizik meg, nem lesz konnyu szerintem, mert imadnak dudizni, az enyem is imadott, nem volt jo evo, de muszaj.

Vagy vegyel neki uveges kesz bebi etelt. Szerintem az anyatej es a barack keves neki, talan meghajtotta igy, ez miatt lehet a hasmenes. Most akkor ne adjal neki barackot.

Az almaba adjal neki kekszet, talan ugy jobban megeszi.

2008. dec. 18. 19:00
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi, igazából csak kóstoltattam még, 2-3 kiskanállal, mert itt állandóan azt olvasom hogy 6 hónapig csak anytej. Nekem pedig van rengeteg tejem, de 2 hete törpi egész nap csak szopizna. Én is arra gondoltam hogy a barack hajtotta meg...
2008. dec. 18. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem várj a hozzátáplálással, míg 6 hónapos lesz. Az nagyon szép, hogy 7-8x szopizik még, annál jobbat nem is ehetne. Az anyatejet semmi más nem pótolja, ez neki most a legideálisabb táplálék. Ne halgass azokra, akik erőltetik a hozzátáplálást. Szerintem tipikus jeleit produkálja a babád a "gyomorrontásnak"!
2008. dec. 18. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem a gyerekorvos javasolta,hogy itassak meg vele naponta egy NORMAFLOR-t.Én tejcsivel keverem el neki.De lehet adni gyümölcslével együtt is,mert nincs semmi íze.Helyrehozza a bélflórákat,és a belső dolgokat rendberakja

Egy 8 hetes kisfiú anyukája

2008. dec. 19. 08:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Azóta helyre állt a gyomra. Bár amint említettem mindig hasfájós volt. A hozzátáplálás dologban mindenkinek más a véleménye. Ha törpi csak 5x enne biztos nem kezdeném el. De így hogy annak ellenére hogy patakokban folyik a tejem és mégis órákig napi 7-8x is szopizik,szerintem egy kis gyümölccsel nem ártok. 6hós koráig nem akarok főzeléket adni, és a husikat még késöbb 7 hós korában kezdem el adni. 1éves koráig szoptatni szeretném de nem egész nap.
2008. dec. 20. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!