Mennyit beszél 21 hónapos kisfiatok? Mikor mondta ki az első szavakat?
Pont 21 hónapos, rengeteg szót mond, de csak néhányat teljesen tisztán. Tárgyesetet már használ, PL:teát, labdát,stb. Mondatot még csak két rövidet: Mi ez? Katarj be!(takarj be)
Amúgy ráér még nagyon a kisfiad, sőt.
A sógorom 3 éves koráig semmit sem mondott, majd megszólalt mondatokban. Most beszél vagy 4 nyelven. :)
A tesóm két és fél évesen kezdett el beszélni, szavakat mondani előtte csak ööö-zött. A kislánya kb 20 hónaposan, a kisfia 2 évesen kezdett el érthető szavakat mondani. Az én kisfiam most 14 hónapos és inkább még halandzsázik de azért 1-2 értelmes szót is mond. (hinta, apa, cica, baba)
Ebből is láthatod hogy a gyerekek teljesen eltérő ütemben fejlődnek, kb 3 éves korukra kell több szavas mondatokat mondaniuk. Addig meg még ti bőven ráértek.
Szerintem sincs semmi gond a kisfiaddal.Majd elkezd beszélni.
A keresztfiam most lesz három éves és júniusba kezdett el beszélni, egyből mondatokkal kezdett:)
Augusztus közepére meg szobatiszta lett:)
Az én kisfiam most 17 hónapos.Tudatosan csak három szót használ apa,mama,tejcsi.
Pár napja voltunk lent sétálni és egy kislánnyal összebarátkozott a kisfiam.A kislány 15 hónapos és mondatokba beszélt.Egy fejjel volt kisebb a fiamnál.
Olyan édes volt mikor mondta,hogy megyek veletek, meg ne menjetek el...
az én fiam 14hós korától folyamatosan dumált, de csak a szavak első szótagjával. (14hósan még kevés szóval kezdte és folyamatosan bővült a szókincse)26hónapos koráig egyszótaggal nyomta- napra pontosan 21hósan elkezdte mondani a dalokat-mondókákat is. (1szótag)
26hósan egyik napról a másikra meg mondatokban dumált. és egy hónap mulva szobatiszta is lett nappalra, két hónap múlva meg éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!