Hogyan zajlik egy dinamikus veseizotóp vizsgálat egy csecsemőnél? Mennyire kínozzák meg?
Szia! Hat hetes korban került rá sor kisfiamnak, Kétoldali vesemedence tágulat a miatt, amit már a hasamban láttak. Az eredmény alapján sajnos a jobboldalt műteni kellett, a baloldal az spontán helyrejött.
Na de a lényeg, maga a vizsgálat: nem kell tőle félni egyáltalán, nem vészes. Be kellett menni reggel nyolc körül, akkor szúrtak a gyereknek egy vénát, attól nyilván sírt, de ez volt a legrosszabb része. Utána el kellett vinni a kórházon belül az izotóp labor na, ott rá fektették egy asztalra, körbe tekerték ilyen nagy pokróccal, hogy ne tudjon mozogni, zenéltek neki a nővérek ilyen zenélő valamivel, adhattam neki enni, amitől szépen elaludt. Ekkor adták be neki az izotopot, Ami lényegében egy ampullányi valami volt a korábban szúrt vénába. Ezután egy jó 20 percig kellett ezen az ágyon feküdnie, illetve az ő esetében aludnia, míg a gép készítette a felvételeket. Ez nem járt semmilyen zajjal. Utána még ott a helyszínen kivették neki a vénát, arra fel se ébredt, és lehetett hazamenni. Semmi nem volt.
Minden ujszülöttet megszúrnak, azonnal születés után.
De egyszer sem gondoltam, hogy, ez kínzás lenne. Van egy halom kötelező oltás és mindegyik csecsemő bőg közben. Ha nem tetszik akkor ne vidd sehova és nem szúrják meg. Igaz egy idő után elveszik a szülőtől. Nem is értem ezt a kérdést.
Köszönöm a válaszokat!
Nyilván nem szó szerint értettem a “kínzást”.. Nem is értem azokat a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!