Mikortól lehet cumit adni szoptatott babának, amikor már nagy valószínűséggel nem okoz cumizavart?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 28. 19:54
11/14 anonim válasza:
2 gyerekem van. Fejenként 2 hónapig szopták az ujjukat kb 4 hónapos koruk körül. Egyik napról a másikra elhagyták és azóta sem kell sem cumi sem pedig ujj. A fiamnál mondjuk kipróbáltuk, nem hatotta meg a dolog, zavaros sem lett, szerencsére. De a lányom egy sima csőröspohártól harapott 2 hétig. 🥴 Babája válogatja. Azért mert Irénke kisbabája nem lett zavaros, a Marikáé meg azonnal az lett.
12/14 anonim válasza:
6-8 hetes kort mondjak, hogy jobb megvarni. En 6 hetesen adtam, de nem nagyon ertkelte, setanal max. Aztan 7 honaposan ugy repitette ki a szajabol, hogy csak lestem.
Ujjat sosem szopta.
3 evig szoptattam.
Tenyleg minden baba mas.
13/14 anonim válasza:
Szerintem 2 hónapos korban már simán adhatsz cumit, nekem mindkét gyerek akkor kezdte el az ujjszopast, gyorsan kicsereltem cumira.
A sikerrata csak 50% volt, a fiamtol 2 évesen elvettem a cumit, a lányomnak meg megvan az ujja...
14/14 anonim válasza:
Az én fiam 4-5 alkalommal fogadta el a cumit (utazás alatt pl.). Volt, hogy utána rossz technikával próbált szopni. (Szerintem a nyelvállás volt a rossz, azt éreztem, hogy fáj, kidörzsölődik.) Amúgy rengeteget volt cicin, akár órákig is hagytam komfortszopizni. Talán ezért volt kevéssé igénye a cumira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!