Kijött a herpeszem, megpusziltam többször az egy hetes kisbabám, szoptatom is, mi lesz, ha elkapja?
Nagyon bepánikoltam, mert szörnyű dolgokat olvastam a neten, hogy milyen súlyos a babákra nézve a herpesz :(
Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok?
ha nem akarod akkor is elkapja ...
az emberek 90%-ban benne van a herpesz vírus de nem mindenkinek jön elő
ált akkor ha legyengül az immunrendszer
"A háromnapos lázat két gyakori herpeszvírus okozza, de nem azonosak a nemi szervek fertőzéseiért felelős herpes simplex vírussal. Cseppfertőzéssel terjed a már fertőzött beteg orr-és torokváladékából, mikor az nevet, beszél, köhög vagy tüsszent. A betegséget főként azok a fertőzött betegek terjesztik, akik még nem mutatnak tüneteket. Nem szokott járványt okozni, és az év bármely időszakában jelentkezhet....."
Ez az elso alkalom, hogy herpeszed van ?
Vagy volt mar ? Ha volt, akkor nem olyan nagy gond, mert akkor elete elso 6 honapjaban vedett, foleg ha szoptatod is.
Ha nemvolt meg eddig, akkor nagy gond, 6 hetes kor alatt halalos is lehet.
Nem ertem, hogy van ennyi eszed, hogy herpesszel puszilgatod ???
Igen, halalos 6 het alatt , jol olvastad.
Ha mar volt herpeszed, akkor illene tudni, hogy a holyagokban levo folyadek a fertozo. Ha amikor megpusziltad meg semmi nem volt, akkor ertelemszeruen nem fertozted meg a semmivel.
Nem, nem az anyatej vedi ilyenkor a herpesz virustol, hanem a magzati korban atment ellenanyagok.
Nyugodj meg, ha mar volt herpeszed, akkor 6 hoanpos korig vedve van.
Amit viszont erdemes tudni. A herpes simplex es herpes zoster (ez a baranyhimlo okozoja ) az egyik legveszelyesebb virus ami letezik.
6 het alatti babaknal halalos lehet, de kesobb is pl. agykarosodast okozhat.
S O H A gyereket, felnottet nem puszilgatunk herpeszes szajjal.
Minel kisebb , annal veszelyesebb rajuk.
A barnyhimlo a herpes zoster, nem veletlen van ra oltas mar. Na , pont ennyire veszelyes a herpes simplex is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!