Van itt olyan, aki korán (1 éves kor előtt) ment vissza dolgozni?
Hogy oldottátok meg? Sajnos a munkám olyan, hogy nem nagyon tudok visszamenni a szakmámba dolgozni, ha sokat kihagyok, mivel nincs elég tapasztalatom.
Cserébe heti 3 home-office van, és elég jó a fizetésem ahhoz, hogy kijöjjön belőle egy fizetett segítség nap közben (este nem nagyon tud itt lakni, mert kicsi a lakás hozzá). A férjemnek meg heti 2,5 nap ho van (egyik héten kettő, másikon három).
Van róla tapasztalatotok, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne hulla fáradtan kelljen kelnem reggel? Van, amiben hátrányban lehet a baba, ha nem én vagyok vele? Mit lehet tenni, hogy tudatosan erre készüljünk a baba megszületése után?
Van négy nagyszülőnk is és egy nagybácsink a szomszédban.
Mi a jobb a babának, ha nap közben bölcsiben is van és csak délután van vele valaki vagy jobb, ha egész nap van vele “dadus”?
9 hós volt amikor visszamentem és még 6hónapot volt vele a férjem (külföld, kimaxoltuk az itteni lehetőségeket, a többség 3hós gyereket ad a bölcsibe). Ami abszolút hátrány az h a munkahelyem nem támogatta a fejést így 11hós koráig szopizott, közben átálltunk tápszerre. A gyerek hozzánk való viszonya annyiban változott h úgy hiv h anyaapa apaanya, mindkettőt használja mindkettőnkre, a férjem is 50%os szülő lett, ez általában nincs így ahol anya marad 3évig.
Amikor a férjem is visszament dolgozni akkor én lementem 6órába és a bölcsi a munkahelyem mellett van, jön velem reggel, utazunk egy órát és 3kor már felveszem, reggelig velem van újra, nagyon anyás lett, mintha most pótolná a szeparációs szorongást ami 9hósan kimaradt.
A bölcsiben a reggeli korai kelés miatt a 6órából 1.5-2.5órát alszik és 2x eszik, nem sokat van ott érdemben, épp elég h kicsit játsszon, ismerkedjen más gyerekekkel és ugye egy másik nyelvvel.
Felnőnek az 1év alatti bölcsis gyerekek is, én a legnagyobb hátrányát abban látom h nem anyai/apai szeretetet kapnak, de fogalmam sincs h mennyiben okoz ez kötődési problémát náluk, nálunk a dadusnénikhez is bújik de egyértelműen én vagyok az anya a szemében, ott csak időt tölt.
1 évesen adtam be bölcsibe, de ismerek olyanokat, akik ennél is korábban. Nekünk jól működött, de eleinte 4 órában dolgoztam, végig home office-ban, aztán fokozatosan álltam át a 8-ra. Ha beteg volt, általában tudtam mellőle dolgozni itthonról, de ha gáz volt a helyzet, akkor megértették hogy napközben levittem, vagy hogy épp kiesek egy időre. De volt hogy kivettem pár nap táppénzt, mert már nem bírtam.
Összességében abszolút megoldható, ő nem szenvedett semmi kárt ebből, csak nekem nem volt könnyű. De hát tök mindegy, mikor kezdjük el, minden kezdet nehéz.
Mindenkinek nagyon köszönöm a tapasztalatokat, mindegyik hasznos volt. :)
Sajnálom, hogy van akit lepontoztak, mert szerintem mindegyik válasz segítőkész volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!