Akinek reggel 8 körül ébred a gyereke, hogy jön ki nála az 5 étkezés?
Sehogy, 4x eszik.
Reggeli + tejital 9 körül (8-kor kel, de ha azonnal adok neki, akkor nem eszik, kicsit várni kell vele...az apja is ilyen, ébredés után nem tud enni, én bezzeg farkaséhesen kelek fel :D).
Tízórai nincs, mert ha bepasszíroznám, akkor nem ebédelne.
12-12:30 körül ebéd, utána alszik.
15-16 óra között uzsonna, ami általában gyümölcs pár darab korpovit keksszel (imádja), esetleg krémtúró, joghurt gyümölccsel, ilyesmi.
19 óra körül vacsora, utána fürdés, tejital, fogmosás, és 20:30 körül alvás.
22 hónapos a lányom, de már jó ideje így megy. A fiammal, aki most lesz nyáron 6 éves, szinte teljesen ugyanígy volt.
Nálunk kb így van, de egy nagyon jól evő gyerkőccel:
~ 8-9 óra - müzli (zabpehely, joghurt, alma)
~ 10-11 óra - tízórai (gyümölcs)
~ 12-14 óra - ebéd
~ 15-17 óra - uzsonna (gyümölcs + keksz)
~ 18-19 óra - vacsora
Van, hogy kimarad egy étkezés, de nagy étvágya van, így kb 2 óránként ő jön, hogy éhes.
Fél 8 körül szoktuk felvenni.
8-kor reggeli
10-kor tízórai (pár falat gyümölcs vagy keksz általában)
12-kor ebéd
1-kor délutáni alvás
15:30-kor felvesszük
16-kor uzsonna (általában gyümölcsturmix natúrjoghurttal)
18:30 körül vacsora
19:30-kor fürdés
20:30-kor altatás
kb. 21-re szokott elaludni
2 éves múlt pár hete
Sehogy sem jön ki, nem szoktam rajta problámázni. Ébredés után tejitalt kap, reggeli kint van előtte úgy 10-ig, időnként csipeget belőle. 11 körül kap gyümcsöt vagy valami rágcsát. Vagy eszi, vagy nem.
Alvás után olyan 15 körül szokott főtt ételt enni, meg általában iszik egy kakaót ha nem evett levest.
Este 7-8 között szoktunk vacsorázni.
Vacsora előtt ha éhes lesz, szokott kapni gyümölcsöt.
Nem egy nagyevő gyerek, 2 éves statuszon kerek 9 kiló volt.
Próbáltam többször adni neki, vagy ritkábban többet, úgy is hogy egész nap kint volt előtte valami, úgy is nem, sehogy sem eszik többet. Ne aggódj, ha éhes lenne, vagy sűrűbben igényelné a kislányod az étkezést, szólna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!