Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól használhat...

Hány hónapos kortól használható a bébikomp? Anyósom szerint 6. én ezt kicsit korainak tartom. Attól, hogy már tud ülni, még nem raknám bele, minek is?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 09:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
37%
Később pedig nem fog megmaradni benne.
2010. szept. 15. 09:50
 2/15 anonim ***** válasza:
Manapság sokan elítélik a bébikomp használatát, mert állítólag bekavar a mozgásfejlődésbe. De akinek a babája állandóan ölben akar lenni, lehet, hogy ideig-óráig jó, ha beleteheti egy kompba, hogy ne kelljen állandóan ölben lennie, ami szerintem ugyanúgy lelassítja a mozgásfejlődést. De szerintem csak akkor jó beletenni, ha már önállóan ül, nehogy baja legyen a kis gerincének. Ez az idő mindenkinél máskor jön el...
2010. szept. 15. 09:56
 3/15 anonim ***** válasza:
Enyém már benne volt 6 hósan. Igaz 5 hós múlt pár nappal amikor felült magától, aztán nem volt megállás hiába akartam én fektetni.Imádta a kompot, hamar megtanulta használni.Én sem ellene sem mellette nem vagyok, mindenki maga dönti el,hogy mikor teszi bele. Én megpróbálnám.
2010. szept. 15. 10:32
 4/15 anonim ***** válasza:
Amikor ült és a felállással próbálkozott, akkor raktuk bele, és én azt vettem észre, hogy segített a stabilabb ülésben és állásban. Természetesen nem órákat volt benne, csak napi 2x 10-15 percet. Most meg már járássegítőnek használja, tolja kívülről. :)
2010. szept. 15. 10:40
 5/15 anonim ***** válasza:
56%
A legjobb ha nem rakod bele. De a kérdésedre válaszolva, csak akkor amikor már magátó felállt,akkor már nem terheli meg a gerincét.
2010. szept. 15. 10:58
 6/15 anonim ***** válasza:
54%
magától
2010. szept. 15. 10:59
 7/15 anonim ***** válasza:
A fiamnál kb. 1 honapot használtuk,6-7 hó-ig,7honaposan felallt,ra 3hétre mászott,a lényeg nem ül meg benne!bútorok mellett megy ,mászik,de komp nem kell..
2010. szept. 15. 12:29
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez tényleg mindenkinél más, de ha már felül egyedül, akkor belerakhatod. Neki is új élmény, új ingerek. Nálunk egyáltalán nem negatívan befolyásolta a mozgásfejlődést, sőt. Előtte csak hátrafelé mászott a kisbabánk, a komppal is 2 napig csak hátrafelé közlekedett, aztán megtanul előre és azóta mászik is előre. És 9 hónaposan már simán felkapaszkodott-leült, megállt egyedül, sétált a bútorok mellett kapaszkodva. Soha nem erőltettük. Természetesen azért nem napi 24 órában kell a kompba tenni a gyereket.
2010. szept. 15. 13:07
 9/15 A kérdező kommentje:
nem vagyok ellene, nekünk is van, alig várom, hogy használjuk, de még stabilan sem ül, nemhogy egyedül felüljön. azt hittem, csak akkor lehet beletenni, ha már felállt. az pedig jelenleg elég távolinak tűnik.
2010. szept. 15. 22:02
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Manapság egy orvos se ajánlja a kompot! A 4 hónapos csipőszürésen kihangsúlyozta a doktornő,hogy kompba ne rakjam a babát! De ha nektek már van és annyira akarod használni,akkor mindenképp várd meg,mig egyedül felül a babád! Nem te ülteted le,hanem magától leül!
2010. szept. 19. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!