Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a rosszabb, ha hagyom esni...

Mi a rosszabb, ha hagyom esni és hogy megüsse magát vagy ha mindentől óvom?

Figyelt kérdés
Ha mindent körbepárnázok, akkor félek, hogy nem tanulja meg (vagy lassabban), hogy ne essen el, illetve hogy akkor nyafka lesz. Mi a jobb? Mert azt se akarom, hogy össze-vissza verje magát. Mi a tapasztalatotok?
2008. dec. 17. 13:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd esni előbb utóbb megtanulja hogy mitől ovja magát. Neki kell felfedeznie a világot.
2008. dec. 17. 13:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

mennyi idős??

Azért amit tudtam megtettem h ne essen annyit de hagytam h magától tapasztaljon de nem voltam nyomában mindig...hagyni kell felfedezni de amit tudsz nem baj ha megakadályozol....2 éves vagány srácom van:)

2008. dec. 17. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én hagytam a gyerekeimet esni, és nem lett semmi bajuk. A kisfiam már 6 hónaposan felállt, és sokszor hanyatt esett. Ha épp ott voltam akkor persze elkaptam, de nem voltam mindíg a sarkában. 1 hét alatt megtanult ügyesen lehuppanni a popsijára. 3 hete kezdett el egyedül menni(eddig a bútorok mellett kapaszkodott), és egyáltalán nem szokott elesni, nagyon ügyes.

Szerintem normális kereteken belül hagyjad esni, persze azért ne legyen nagyobb baja. Így hamar rájön majd a lényegre!

Sok sikert a babádnak, és balesetmentes közlekedést:)

2008. dec. 17. 13:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Pont Karácsonykor lesz 8 hónapos. Köszönöm a tippeket, akkor hagyom hagy szokja szegénykém...
2008. dec. 17. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
második vagyo, látom h azt írtad szegénykém....sajnálod??vagy nem értem, mi azt írtuk h hagyd igen de ha ott vagy természetesen kapd el, de nem lehetsz nyomában mindig lehetetlen...persze ne üsse kkre zöldre mgaát feje se koppanjon ha lehet...mikor babám ülni tanult persze tettem mögé párnát meg mikor észrevettem ha felállt akkor is...de persze nem láttam mindig h mit csinál...
2008. dec. 17. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a kettő kozott feluton.

amugy a picik hamar megtanulnak esni, én amikor pici voltam, epitkeztunk, ugy maszkaltam, hogy anyamra mindig rajott a frasz, de sose lett semmi bajom.. viszont amikor a jarokabol kimasztam ugyesen, es "kiestem" igazabol felulrol, pont fejjel anyam vasalojaba estem, mert otthagyta..azóta se nő ott a hajam, és nincs messze a "kutacsomtól", szóval mazlim volt.

szóval arra szerettem volna utalni, hogy nem kell mindent kiparnazni, de azert vigyazz, hogy mit hova raksz, meg mihhez fér hozzá.

2008. dec. 17. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan Anyuka, aki mellett ott a gyereke, látja, hogy esik és nem kapja el, ez reflex, legalábbis nálam. Az én babámnál jobban bejött, hogy ha tudtam kivédtem az eséseket, mert egy-egy nagyobb kopp után volt olyan, hogy napokig nem próbálozott például a bútorokba kapaszkodva menni, mert félt. Persze én sem vagyok mindig a nyomában, főleg most, hogy már megy egyedül, így ha esik megvígasztalom és megy tovább. Amíg kisebb volt, próbálkozott a felállással ott voltam mellette, nem párnáztam ki semmit, de féltem, hogy baja lesz és nem bántam meg, minek törje össze magát, ha ki lehet védeni? 8 hónapos kora óta vezetve sétál, még nem volt 11 hónapos, amikor elindult, tehát a féltésem nem akadályozta semmiben.
2008. dec. 17. 14:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Most tanult meg másfél hét alatt előre mászni, aznap ülni, két nappal később felállni, most meg indulna el... Szerintem ez kicsit sok egyszerre és a fentiek közül még egyiket se stabilan csinálja, viszont baromi gyorsan és nálunk a lakás nagy részében laminált van, na meg az ajtófélfák és két lépcsőfok. Szegény egyfolytában koppan valamin, de azért lelkes és rendkívül kitartó, és sokszor hiába koppan akkorát, hangja nincsen, megy tovább...
2008. dec. 17. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
szia, 13.27 es vagyok, teljesen megértem amúgy aggodalmad, nekem is egy hét alatt csinálta ezeket, egyik nap felült másnap mászott harmadnap állt fel, s nekem is 8 hós vlt:)strapabírók, ne aggódj, ügyesek nagyon.
2008. dec. 17. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

Én hagyom esni a 9 hónaposomat, hagy tanuljon meg vigyázni magára!

Eleinte, amikor mászott, nagyokat esett, de mára már megtanult vigyázni magára! Mostmár kapaszkodva feláll, és eleinte nagyokat zuhant vissza, de mostmár ügyesen kapaszkodik, amikor visszacsücsül.

Csúnya eséseket, koppanásokat láttam, hallotam, és a szívem szakadt meg érte, volt,hogy sírtam is, annyira sajnáltam, de hidd el, jobb ha hagyod esni!

2008. dec. 17. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!