Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás a babám! Valaki küzd...

Ekcémás a babám! Valaki küzd ezzel. Hogyan kezeli? Hányszor egy nap?

Figyelt kérdés
2008. dec. 17. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Tuti, hogy ekcémna? Az én lányomnak is piros foltjai vannak illetve voltak, pici hólyagszerű valamikkel a közepén, na meg száraz tapintású is. Ezen kívül nagyon száraz a bőre. Elvittem gyerekorvoshoz, bőrgyógyászhoz, és azt mondták, hogy ez egy gyakori probléma a babáknál. Így reagál a szervezetük a színezék és illatanyagokra.

Kaptunk fürdetőt (de nem azt a fehér krémszerűt, hanem leginkább disznózsírhoz hasonlót) és A-vitaminos testápolót. Azt mondták, hogy ha nem kezeli ezt a problémát az anyuka pici gyerekkorban, akkor később lehet ekcéma belőle. Nem ez a helyzet nálatok? Látta már doki? (Bocsi, hogy ennyit kérdezek.)

Ja, és naponta egyszer kell kezelni, legalábbis a miénket. Ha viszont megint előjön a piros folt, akkor arra pedig szteroidos krémet kell kenni (bár gyógyszerész unokatestvérem óvva intett tőle).

Remélem, azért tudtam segíteni.

Zita

2008. dec. 17. 13:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekünk atopiás dermatitisünk (korai ekcéma)volt-van. jártunk a heimbe kezelésre de gyönyörű lett a bőre. szteroidos rémet kaptun rá az helyrehozta. (halkan jegyzem meg a szteroidos kenőcs a ekcéma fellángolt állapotában ha orvosi előírás szerint alkalmazzák nem okoz mellékhatásokat).

hidratálni kell a bőrét sokat. egyéves korára kinövi.

2008. dec. 17. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok. na elfelejtettem irni kétszer kenem egy nap reggel-este. a lényeg a hidratálás, mert ha kiszárad a bőre annyi. gyógyszertárban kapható a Cremor Aquosa nevű testápoló szuper. a legalapabb kenőcs. 200 gr 700 ft, recept nélkül is kapható (recepttel olcsóbb). azzal gyönyörű a bőre.

Van másik kenőcs de azok csak a heim pálba kaphatók mert ott keverik ki őket. remélem segitettem.

2008. dec. 17. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én babámnak is atópiás dermatitisze van.Most próbálom ki a Linola Fett nevű krémet,úgy tűnik jó lesz.Napi kétszer kell kenni.Nálunk a gyógyszertári(700Ft-os)nem vált be.Az orvos is azt mondta,hogy kísérletezni kell,hogy melyik lesz jó rá.Mindenképpen kezeld,nem szabad elhanyagolni.Ezt még tényleg elnövik.

7 hónapos kisfiú anyukája

2008. dec. 17. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia a mi babánk is ekcémás.Börgyögyászhoz hordjuk.Rengeteg krémeket irt fel már neki eddig egyik se volt jo neki.Fürdetöje sója olajat tartalmaz ezt fel irja neki az orvos de igy is a felét ki kell fizetni két száz korona neve balneum és 500 ml.A krémet nekem kell meg vennem a neve A-DERMA ez viszont 620 korona és 250ml.Nagyon jo lett neki.Nekünk nagyon csúnya volt már a böre,hogy szinte repedt a szárazságtól.Tépszer amit kap az hypoallergin-es.szlovákiából
2008. dec. 17. 18:31
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Fent irtátok hogy biztos ekcéma?hát a dokink látta és azt mondta hogy az.nem vittem börgyogyászhoz.kellene?beutalo kell hozzá,???
2008. dec. 18. 08:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja meg irt fel krémet amivel bekentem és szemmel láthatoan szebb neki.nem tudom a nevét mert ilyen keverös de az van ráirva hogy ekcémára.remélem nem ilyen steroidos mert arrol én is hallottam egy pár negativ dolgot.
2008. dec. 18. 08:16
 8/9 anonim ***** válasza:

szia! ha biztos akarsz lenni a dologban vidd el a heim pálba a bőrgyógyászatra. beutaló nem kell mert van rendelő ott megnézik ellátják. korán menj oda mert sokan vannak. 8-tól rendelnek de ha hamar be szeretnél jutni 1/28ra legyél ott. a földszinten jelentkezz be. Az országban ott vannak a legjobb bőrgyógyászok! időpontot is lehet kérni de elég sokára adnak.

Sok sikert és gyógyulást!

(2-3 válaszoló)

2008. dec. 18. 22:58
 9/9 anonim válasza:

Nekem is volt ekcémám kiskorom óta, nagyon sokat szenvedtem vele, 2 éve az alkaromon 10 centis gennyező pikkelyes ekcémafoltom volt, és a Zepteres Bioptron lámpával lámpáztam 1 hétig, napi 2x 7 percig, és két éve!! elő se jött, máshol se, csak ajánlani tudnám a Bioptron lámpát, elég drága, így ha nem tudjátok megvenni(amúgy nemcsak ekcémára jó) akkor van sok helyen kozmetikában is!

Remélem tudtam segíteni!

2009. aug. 29. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!