Ekcémás a babám! Valaki küzd ezzel. Hogyan kezeli? Hányszor egy nap?
Szió!
Tuti, hogy ekcémna? Az én lányomnak is piros foltjai vannak illetve voltak, pici hólyagszerű valamikkel a közepén, na meg száraz tapintású is. Ezen kívül nagyon száraz a bőre. Elvittem gyerekorvoshoz, bőrgyógyászhoz, és azt mondták, hogy ez egy gyakori probléma a babáknál. Így reagál a szervezetük a színezék és illatanyagokra.
Kaptunk fürdetőt (de nem azt a fehér krémszerűt, hanem leginkább disznózsírhoz hasonlót) és A-vitaminos testápolót. Azt mondták, hogy ha nem kezeli ezt a problémát az anyuka pici gyerekkorban, akkor később lehet ekcéma belőle. Nem ez a helyzet nálatok? Látta már doki? (Bocsi, hogy ennyit kérdezek.)
Ja, és naponta egyszer kell kezelni, legalábbis a miénket. Ha viszont megint előjön a piros folt, akkor arra pedig szteroidos krémet kell kenni (bár gyógyszerész unokatestvérem óvva intett tőle).
Remélem, azért tudtam segíteni.
Zita
nekünk atopiás dermatitisünk (korai ekcéma)volt-van. jártunk a heimbe kezelésre de gyönyörű lett a bőre. szteroidos rémet kaptun rá az helyrehozta. (halkan jegyzem meg a szteroidos kenőcs a ekcéma fellángolt állapotában ha orvosi előírás szerint alkalmazzák nem okoz mellékhatásokat).
hidratálni kell a bőrét sokat. egyéves korára kinövi.
előző vagyok. na elfelejtettem irni kétszer kenem egy nap reggel-este. a lényeg a hidratálás, mert ha kiszárad a bőre annyi. gyógyszertárban kapható a Cremor Aquosa nevű testápoló szuper. a legalapabb kenőcs. 200 gr 700 ft, recept nélkül is kapható (recepttel olcsóbb). azzal gyönyörű a bőre.
Van másik kenőcs de azok csak a heim pálba kaphatók mert ott keverik ki őket. remélem segitettem.
Az én babámnak is atópiás dermatitisze van.Most próbálom ki a Linola Fett nevű krémet,úgy tűnik jó lesz.Napi kétszer kell kenni.Nálunk a gyógyszertári(700Ft-os)nem vált be.Az orvos is azt mondta,hogy kísérletezni kell,hogy melyik lesz jó rá.Mindenképpen kezeld,nem szabad elhanyagolni.Ezt még tényleg elnövik.
7 hónapos kisfiú anyukája
szia! ha biztos akarsz lenni a dologban vidd el a heim pálba a bőrgyógyászatra. beutaló nem kell mert van rendelő ott megnézik ellátják. korán menj oda mert sokan vannak. 8-tól rendelnek de ha hamar be szeretnél jutni 1/28ra legyél ott. a földszinten jelentkezz be. Az országban ott vannak a legjobb bőrgyógyászok! időpontot is lehet kérni de elég sokára adnak.
Sok sikert és gyógyulást!
(2-3 válaszoló)
Nekem is volt ekcémám kiskorom óta, nagyon sokat szenvedtem vele, 2 éve az alkaromon 10 centis gennyező pikkelyes ekcémafoltom volt, és a Zepteres Bioptron lámpával lámpáztam 1 hétig, napi 2x 7 percig, és két éve!! elő se jött, máshol se, csak ajánlani tudnám a Bioptron lámpát, elég drága, így ha nem tudjátok megvenni(amúgy nemcsak ekcémára jó) akkor van sok helyen kozmetikában is!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!