Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a baj, ha egy 6...

Mi lehet a baj, ha egy 6 hetes baba csak komfortszopival tud megnyugodni? Anélkül csak sír egész nap, alig alszik. Egyetlen óra van a napban, amikor jókedvű és tudunk játszani.

Figyelt kérdés
2022. márc. 22. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Növekedésugrás

Soha semmi bem elég nekik ilyenkor

Pár nap és el szokott múlni

2022. márc. 23. 07:13
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
10. Kérlek, ha az utolsó információd az 50-es évekből van, ne adj tanácsot!
2022. márc. 23. 07:51
 13/19 anonim ***** válasza:
39%
12. Az hogy soha nem ürül ki a gyomra és a hasfájásra még rátesz az állandó etetés is szimpla logika nem 50-és évekbeli info. 🤦‍♀️
2022. márc. 23. 08:23
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
13. De az. Már sok éve megcáfolták ezt az elavult elméletet. Te is tudsz a témában olvasgatni. A hasfájást felerősíti az, hogy kiéheztetik a babát és hirtelen, nagy mennyiségű tejet szopik. Nem kell a fejedet fogni, ha te beszélsz hülyeségeket.
2022. márc. 23. 08:27
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

#13 az anyatej fájdalomcsillapító hatású is, és a gyomornak igenis kímélőbb sokszor keveset enni, mint hagyni kiürülni aztán egyszerre nagyobb mennyiséget bezabálni. Szóval amellett, hogy elavultak az információid, még csak nem is logikusak.

Kérdező, 6 hetesen ez teljesen normális babaviselkedés. Tudom, hogy nehéz és megterhelő, én is átestem rajta. 6 hetesen amúgy is van növekedési ugrás, csak így tudja magának felszaporítani a tejet, ha folyton cicin lóg. Meg egyébként is, a szopi nem csak étkezés, neki ez a minden, a megnyugvás, a biztonság, a kapcsolat a világgal. Ijesztő dolog megszületni és 6 hetesen még nagyon új neki minden, teljesen érthető, ha még vissza akarna bújni az ismerős biztonságba.

2022. márc. 23. 08:55
 16/19 anonim ***** válasza:
31%
Ki beszélt kiéheztetésről meg teljes gyomor kiürülésről? Van különbség a folyamatos etetés (aka “komfort szopi”) meg a normális etetés (HA éhes és nem csak nyűgös). Nem, nem 3-4 óránként időre (mielőtt beleköttök). Igen is fogom a fejem mert annyira végletekben gondolkodtok…🤦‍♀️🤦‍♀️
2022. márc. 23. 10:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is növekedési ugrás, amit lehet, hogy nem bírsz teljesen tejjel, így zárkózik fel a szervezeted az igényekhez, ő pedig így jelzi, hogy többre van igénye.

Esetleg próbáld meg a bőrkontaktot. Nekem mondjuk nyári babám van, de sokat segített, ha úgy kötöttem magamra, hogy egy kivágott felső volt rajtam, a fejét pedig úgy fordítottam, hogy a csupasz mellkasomhoz (kivágott részhez) érjen. Melegség, anyaszag, bőrkontakt, hallotta a szívverésem gondolom és megnyugodott. Sokszor bejött, amikor már nem volt más ötletem.

2022. márc. 23. 10:24
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
16. Ezek értsd meg nem jó tanácsok. Nekem ne hidd el, de az aki évekig ezt tanulja és tisztában van a legújabb kutatásokkal sem értene veled egyet. Lehet, vannak babák akiknél beválik, de a legtöbbnél csak ront a helyzeten. Ezek régi beidegződések, amik károsak. Innentől fogd a fejed magadban, mert nem is erről szól a kérdés, nem akarom elvinni más irányba.
2022. márc. 23. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
30%
18. Nekem pont a gyerekgastros mondta. Biztos kettőt lapozott…
2022. márc. 23. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!