Miket/mivel szeret játszani 9-10 hós babátok?
Az én fiam 10 hónapos. A labdákat szereti nagyon, dobja, rúgja, épp ahogy esik. Eldobja és kúszik utána, mint a villám. Velünk is labdázni szeret a legjobban.
Szívesen játszik mindennel, ami hangot ad ki. Kedvence a műanyag rumbatök.
A laporello könyveket is szereti húzni magával.
Velünk hancúrozni szeret, felmászik ránk, el kell kapni a lábát, miközben ő kotor elfele.
Szereti a csikizős, érintéssel járó mondókákat.
Szereti a főzést nézni.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
És a te gyermeked?
9 hós kislányomat sajnos nem nagyon köti le hosszabb ideig semmi, ezért is tettem fel a kérdést :)
Amivel elvan egy darabig, az a cumizós baba szájából cumi ki-be, bepakolok egy táskába mindenfélét, azt kipakolja, kerekecske-dombocska és "mindjárt elkaplak" (kotor előlem, mint a szél), aztán ezzel kifújt. :(
Mindennel, ami nem játék játék. 9,5 hónapos, és az utóbbi két hétben akkorát fejlődött, hogy csak lesünk. Így mostmár nemcsak az ajtók nyitogatása-csukogatása a sláger kúszva, hanem a mindenen felkapaszkodás, felállás, és megnézem mi van rajta játék :o) Rugólábat nagyon szereti, mikor rugózhat a lábán, mostmár játszunk a labdával is, bár még célzottan nem tudja dobni, gurítani, csak ahogy esik... autókkal is szoktunk gurigázni, bár ő még inkább dobja őket. Szeret mindenen keresztülmászni, ezért a szoba közepe tele van mindenféle akadállyal. A konyhában a lábam alatt sertepertél, kipakolja a ládából a zöldségeket, a széket húzkodja a kövön ide-oda, a hűtőajtóba, konyhaszekrénybe kapaszkodva áll fel, a gáztűzhely oldalát ütögeti, mert annak olyan jó hangja van. A szöszöket még mindig szereti babrálni a padlón, aztán nézi a tenyerét, hogy hova tűnt. Ilyenek.
Nálatok?
2. válaszoló vagyok. Lehet, hogy a lányodnál már kezdődik ez a "wc-re sem mehetsz egyedül" c. korszak. Nekem szerencsém van a fiammal, még ezt nem produkálta, nem szokott sírni, ha kimegyek.
Csak gyorsan írok, mert már megint itt kapaszkodik fel az ágyra, és ő is nyomkodná a laptopot...
Most ebédelt, és amíg főztem, a hűtőmágneseket pakolgatta a hűtőn. Már korábban raktam neki habtapit a kőre a hűtő elé (kb. ennyi hely van a konyhánkban a szőnyegen kívül, ami a pult előtt van, és én sertepertélek rajta) Leült a hűtőajtó elé, tettem oda neki nagyobb és gumi hűtőmágneseket, illetve amit nem törékeny, és egész végig amíg megcsináltam neki a paradicsomos tökfőzeléket hallal, elbabrált velük. Figyeltem, hogy a szájába ne vegye, de elég nagyok voltak, és csak olyat adtam neki, amire masszívan volt rögzítve a mágnes (legtöbb gumis hűtőmágnesnek az egész hátulja az) nehogy leessen róla és lenyelje. Aztán meg gyerekkekszet evett ott korábban, és a morzsák a habtapin maradtak, ezzel is elvolt vagy 10 percet, hogy babrált a kekszmorzsákkal.
Csak azért írtam, mert ez nekem is új dolog volt, de megéri kipróbálni a kislányodnál is, ha vannak mágneseitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!