Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tud a 11-12 honapos babad?

Mit tud a 11-12 honapos babad?

Figyelt kérdés
A kis fiam 22.en lesz egy eves de meg csak baba nyelven beszel nem mond ertelmes szavakat ( csak a babat) nem integet, nem ad puszit, ha kerdezzuk tole hol van anya/apa csak neha forditja felenk fejet. Ha kerek tole valamit nem tudja vagy nem erti meg. Ha mondom neki ott,/itt ritkan de inkabb nem forditja oda fejet.

2022. márc. 8. 22:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Tud:

- segítséggel enni

- pelenkába kakilni és pisilni

- aludni

- sírni

- nevetni

- kúszni

- kapaszkodva állni 1-2 percig

Baba nyelven sem beszél. Hanghatásra odafordítja a fejét, szóval valószínűleg a hallásával nincs probléma.

2022. márc. 9. 00:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Ugyan már 14hónapos de 1évesen tudott

-kapaszkodás nélkül járni

-tapsolni

-pápát inteni

-adott puszit és megölelt

-ismerte a csipcsip csókát és a kerekecske dombocskát (helyesen mutatta a hozzátartozó mozdulat sort)

-9szavas szókincse volt (mára 18szót ismer és mondd tudatosan)

-önállóan eszik (kanállal a mai napig ügyetlen, de villával helyesen evett már 11hónaposan is)

-ha nem tetszett neki valami megrázta a fejét

-a legtöbb testrészét ismerte és mutatta

-labdázott

-épített

Huhh kb ennyi☺

2022. márc. 9. 07:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak halandzsázott, nem volt értelmes szava, tapsolt, mutatott a kézfejével, a bútorok mellett szépen sétált, próbálkozott nagy építő kockával, forma bedobóval, labdát dobált, autózott, kanállal evett, már amennyire sikerült neki.
2022. márc. 9. 08:35
 4/11 anonim válasza:

toe drag-fakeshot wrister to the left top bins from alex ovi's office

between the legs spin-o-rama assist

2022. márc. 9. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Kisfiam 20-án lesz egy éves :)

Szerintem teljesen rendben fejlődik a gyermeked, ne aggódj. 😊 Nem érdemes másokhoz hasonlítgatni a gyerekeket, mindenki a maga ütemében halad előre.

Van olyan ismerősünk, akinek a gyereke már 8 hónaposan elkezdett járni, az én fiam 8 hónaposan még ki sem ült 😊

Kérdésedre válaszolva:

- A fiam bútorok mellett lépked, de még imád mászni.

- gyakran mondja, hogy "hoppá" és egyszer kimondta, hogy "autó" és "apa" de ezeket azóta nem/vagy nagyon ritkán mondta. Tehát kb ő sem beszél. :)

- gyakran mondja, hogy "takataka" / "Da", "mám", "nájn". Inkább a nemzetközi kommunikáció megy neki. Na de viccet félretéve, ezeket használja a legtöbbet. A mámám én vagyok.

- puszit akkor ad, ha szeretne

- integet

- ha cicizni szeretne, jelzi

- nagyjából látom, mi az érdeklődése (cica, lámpa, autó, járművek)

- evés nagyon változó. :/ Szerintem semmilyen falatot nem nyel le...

Kb ennyi

2022. márc. 9. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se aggódj, inkább kérdezz rá esetleg védőnőnél, de számomra semmi sem furcsa a leírtakból, minden baba más tempóban fejlődik. Az én kisfiam egyszer-kétszer mondta ki, hogy pá-pá, ugyancsak egyszer-kétszer, hogy vau-vau (de azóta se mondta egyiket sem). Integet. Puszit ritkán ad, akkor is inkább a plüssállatainak. 😅 Tapsol, ha úgy tartja kedve (de ez sem parancsra megy). Zenére rugózik. Megmutatja magát és a családtagokat, a targyakat a lakásban. A mozgásfejlődése viszont lassú, járunk tornára, kommandózik, kiül, áll, lépeget bútorok mellett, de még most tanulja a mászást, pedig hó végén ő is tölti az egy évet :)
2022. márc. 9. 21:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek mennyire normalis ha hozza szolok, mondom a nevet es sokszor mint ha meg sem hallana?!
2022. márc. 9. 22:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy van hogy figyel a nevére, látod, hogy a hallásával nincs gondd szerintem nem probléma. Nyilván státuszon azért említsd hisz ott ismerik a gyereked, látják hogy viselkedett eddig ahhoz fogják mérni

De alapvetően ha csak néha nem figyel oda nem jelent problémát

A lányom is előszeretettel szokott "süket" lenni ha magyarázok neki😂

/2es voltam/

2022. márc. 10. 05:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Hogyan szoktad szólítani? :) Esetleg előfordulhat, hogy a neve helyett más beceneve(le)t is sűrűn használsz, és ezért nem fordul oda.

Én egy időben Csup-nak hívtam a fiamat. Észre sem vettem, hogy nem a nevén szólítom 😂 Csupra odafordult, Ábelre nem. Most már egész nap Ábinak hívom/hívjuk, és elhagytuk a Csup/és társai beceneveket. (5-os voltam)

2022. márc. 10. 07:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon különbözőek a gyerekek. Ami az egyiknek jobban megy, a másiknak kevésbé és fordítva. Persze van egy határ, ameddig normálisnak mondható, de szerintem a te gyereked is benne van a normálban, max. egy hallásvizsgálatra vidd el. :)
2022. márc. 10. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!