Mit tud a 11-12 honapos babad?
Tud:
- segítséggel enni
- pelenkába kakilni és pisilni
- aludni
- sírni
- nevetni
- kúszni
- kapaszkodva állni 1-2 percig
Baba nyelven sem beszél. Hanghatásra odafordítja a fejét, szóval valószínűleg a hallásával nincs probléma.
Ugyan már 14hónapos de 1évesen tudott
-kapaszkodás nélkül járni
-tapsolni
-pápát inteni
-adott puszit és megölelt
-ismerte a csipcsip csókát és a kerekecske dombocskát (helyesen mutatta a hozzátartozó mozdulat sort)
-9szavas szókincse volt (mára 18szót ismer és mondd tudatosan)
-önállóan eszik (kanállal a mai napig ügyetlen, de villával helyesen evett már 11hónaposan is)
-ha nem tetszett neki valami megrázta a fejét
-a legtöbb testrészét ismerte és mutatta
-labdázott
-épített
Huhh kb ennyi☺
toe drag-fakeshot wrister to the left top bins from alex ovi's office
between the legs spin-o-rama assist
Kisfiam 20-án lesz egy éves :)
Szerintem teljesen rendben fejlődik a gyermeked, ne aggódj. 😊 Nem érdemes másokhoz hasonlítgatni a gyerekeket, mindenki a maga ütemében halad előre.
Van olyan ismerősünk, akinek a gyereke már 8 hónaposan elkezdett járni, az én fiam 8 hónaposan még ki sem ült 😊
Kérdésedre válaszolva:
- A fiam bútorok mellett lépked, de még imád mászni.
- gyakran mondja, hogy "hoppá" és egyszer kimondta, hogy "autó" és "apa" de ezeket azóta nem/vagy nagyon ritkán mondta. Tehát kb ő sem beszél. :)
- gyakran mondja, hogy "takataka" / "Da", "mám", "nájn". Inkább a nemzetközi kommunikáció megy neki. Na de viccet félretéve, ezeket használja a legtöbbet. A mámám én vagyok.
- puszit akkor ad, ha szeretne
- integet
- ha cicizni szeretne, jelzi
- nagyjából látom, mi az érdeklődése (cica, lámpa, autó, járművek)
- evés nagyon változó. :/ Szerintem semmilyen falatot nem nyel le...
Kb ennyi
Ha amúgy van hogy figyel a nevére, látod, hogy a hallásával nincs gondd szerintem nem probléma. Nyilván státuszon azért említsd hisz ott ismerik a gyereked, látják hogy viselkedett eddig ahhoz fogják mérni
De alapvetően ha csak néha nem figyel oda nem jelent problémát
A lányom is előszeretettel szokott "süket" lenni ha magyarázok neki😂
/2es voltam/
Hogyan szoktad szólítani? :) Esetleg előfordulhat, hogy a neve helyett más beceneve(le)t is sűrűn használsz, és ezért nem fordul oda.
Én egy időben Csup-nak hívtam a fiamat. Észre sem vettem, hogy nem a nevén szólítom 😂 Csupra odafordult, Ábelre nem. Most már egész nap Ábinak hívom/hívjuk, és elhagytuk a Csup/és társai beceneveket. (5-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!